Czy ktos mial nastepujacy przypadek - nowe auto - powyzej 100km/h szumi bardzo z drzwi z jednej strony?
Myslalem ze zle drzwi wyregulowane, podjechalem do ASO - podociagali i w efekcie szumi jeszcze bardziej...
Co z tym zrobic?
wstepnie żeby nie wkur...wiało tak... później większość poleci Tobie wycięcie skrzydła i wklejenie na nowo i cieszenie ucha ciszą
nie zwróciłem uwagi że masz nowy samochód jedz do ASO mówisz że świszczy i niech robią... samemu poco sobie palce będziesz babrał ??
wstepnie żeby nie wkur...wiało tak... później większość poleci Tobie wycięcie skrzydła i wklejenie na nowo i cieszenie ucha ciszą
nie zwróciłem uwagi że masz nowy samochód jedz do ASO mówisz że świszczy i niech robią... samemu poco sobie palce będziesz babrał ??
Juz bylem - to poprzesowali mi zawiasy zeby sie glebiej domykaly i w efekcie nic sie nie zmienilo.
PS> w kombi - bo taka mam te tylne szybki tez sa klejone?
w sumie to nie wiem jak jest u mnie :szeroki_usmiech
raczej nic nie szumi, ale chętnie spróbuje się pobawić, ale pomimo że mniej więcej wiem co i jak to raczej jest to mniej :lol:
i żeby coś nie spieprzyć to przydało by się zdjęcie gdzie wcisnąć ten silikon :idea:
w sumie to nie wiem jak jest u mnie :szeroki_usmiech
raczej nic nie szumi, ale chętnie spróbuje się pobawić, ale pomimo że mniej więcej wiem co i jak to raczej jest to mniej :lol:
i żeby coś nie spieprzyć to przydało by się zdjęcie gdzie wcisnąć ten silikon :idea:
patrząc na bok auta to na samym końcu trójkąta, najlepiej go minimalnie wypchnąć na zewnątrz, zablokować i ewentualnie wcisnąć silikon pod uszczekę
w mojej poprzedniej O2 z 2004 r. jak kupowalem to wlasnie swiszczalo przy tylnych bocznych szybkach z obu stron - bo byly ponoc zuzyte uszczelki - zostaly wyjete i wklejone nowe i od razu swiszczenie zniknelo blyskawicznie, wiec to pewnie to. U mnie swiszczalo od pewnej predkosci (nie pamietam juz od ilu - cos kolo 80km/h i w gore). W kazdym razie nie bylo to nic, czego nie mozna by naprawic w prosty sposob.
To jest zwykła nie doróbka w octavi u mnie też piszczał (syczał) ten trójkącik w drzwiach. Trochę czarnego silikonu za 3,5zł i 2 minuty roboty załatwiło sprawe.
no dokładnie na zewnątrz, tylko delikatnie odsuwasz uszczelkę i dajesz silikon, ja włożyłem śrubokręt i odsuwałem a palcem wciskałem silikon, reszte przetarłem szmatką i nic nie widać.
U mnie było to dokładnie na tych rogach co zaznaczyłem tylko między uszczelką a drzwiami( nie wiem jak to dokładnie nazwać ramą drzwi ? ) a nie między szybą a uszczelką.
Najłatwiej to sprawdzić naklejając kawałki taśmy i próba :wink:
Komentarz