przypominam,że swego czasu wklajałem wypowiedź Pani z VW Polska gdzie jasno określiła ona, iż ASO nie ma prawa odmówić wlania oleju posiadającego oficjalną specyfikacją/aprobatę VW.
ja mam taki problem, że ciężko się zamyka. Trzeba porządnie trzasnąć, żeby zaskoczyła na drugi stopień zamka. Czy jest na to jakaś regulacja? Czy próbować coś z klinami?
biedron, najpierw bym próbował "dźwignąć" na śrubach dolne ucho zamka. ono ma znaki w jakich powinno być zamontowane. jeśli to nie pomoże, to wtedy boczna regulacje popuścić.
Problem rozwiązany
Co prawda zrobiłem na odwrót jak piszesz kapi, ale udało się. najpierw spróbowałem na klinach, co nie dało żadnego rezultatu. Potem właśnie poluzowałem dwie śruby trzymające dolne ucho i przesunąłem je lekko do tyłu i dokręciłem. Znaków tam żadnych nie widziałem, ale trochę ciemno było. W każdym bądź razie przesunięcie ucha poskutkowało. Dzięki.
A umnie prawa strona klapy jest na równi z lampą, a lewa cofnięta do wewnątrz jakieś 5mm. Wyciągnięcie lewej gumki spowodowało nie domykanie się całej klapy a regulacja na klinach nic nie dała. Ma może ktoś jakiś pomysł?
Komentarz