Szykuję się do wymiany turbiny w moim BKD. Słuszny przebieg chyba będzie mnie do tego skłaniał. Choć zastanawiałem się tylko nad jej czyszczeniem(coraz częstsze not laufy) to chyba dla świętego spokoju zrobię wymianę.
Naszła mnie jednak myśl, czy nie wymienić jej na wersję od 170KM motoru.
Czy to wiele zachodu? Czy taki przeszczep niesie ze sobą inne zmiany prócz samej turbiny?
Hiv, Mr0czny, to już było :wink:
Maru123 chciał pierwszy to zrobić u Rogala, ale okazało się, że oprócz wymiany turbiny jest kupa części do wymiany
w turbinie od 170KM w stosunku do 140KM zamienione są miejscami dolot z wylotem i jest inny IC
zasadniczo kupa roboty Hiv, ale jakbyś chciał to mam taką turbinę :P
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Hiv, bardzo dobrym rozwiązaniem w BKD jest zrobienie programu. jeżeli stare turbo nawala, to wymień na nowe. po @ możesz mieć ok. 165-170KM bez przebudowy połowy osprzętu.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
I chyba tak zrobię...
Tylko teraz czekam na diagnozę. Turbo do czyszczenia, regeneracji czy całkiem nową dmuchawkę kupić.
[ Dodano: Pią 15 Mar, 13 17:15 ]
Już wszystko wiem. Zapieczona na amen zmienna geometria.
Chyba więc dam sobie spokój z naprawą i po prostu ją wymienię.
Ale niestety do tego EGR, komplet hamulców, świece zarowe, termostat, parę elementów zawieszenia z przodu i z tyłu...
Oj chyba w 5000 się nie zmieszczę wiec wirus będzie musiał poczekać ;(
215tys. Pewnie jeszcze bym na niej pojeździł, może doraźnie pomogłoby samo czyszczenie bo oleju nie puszczała. Ale dla mnie to półśrodki.
Jest więc już nowa a w tym tygodniu wybiorę sie do g-lab.
Mają tam hamownie?
Ja turbo zmieniłem na regenerowane. W międzyczasie wymieniłem sprzęgło + dwumas.
To wszystko przy ponad 200.000km.
Potem w pełni szczęścia zrobiłem WIRUSA i do dziś się nim cieszę. Turbo wymieniłem za około 1k PLN.
Link do mojego wirusowania masz w stopce.
Komentarz