:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
metaliczne tarcie w przednich kolach
Zwiń
X
-
metaliczne tarcie w przednich kolach
Witam,
W mojej prawie nowej octavi tour 1.6 z 4tys km przebiegu zaczelo cos ocierac metalicznie w przednich kolach. Myslalem ze to lozysko w jednym z kol ale po podniesieniu auta halas slychac w obydwu kolach jak sie je obraca recznie. Czasmi tarcie znnika czasmi pojawia.
Auto jest na gwarancji oczywiscie ale jestem ciekawy co to moze byc bo lozyska nie padaja po 4 tys km zwykle a teraz i tak swieta wiec nic w serwisie nie zalatwie.
dzieki
-
-
Hej, no prawde mowiac jezdzilem bo mam na podjezdzie w domu zwir przygotowany pod kostke, poza tym auto stalo troche a garazu. Tak na pierwszy rzut oka nie widzialem zeby cos wpadlo ale zeby tak do dwoch kol na raz?Zamieszczone przez AdamBkc2ine, nie jeździłeś przypadkiem po kamyczkach ostatnio?? Taki hałas pojawia się gdy kamyczki dostaną się pomiędzy tarczę hamulcową a osłonę. Trzeba pokręcić kołami do przodu i do tyłu i powinny wylecieć. Oczywiście pod warunkiem, że to jest to.
Komentarz
-
-
Wg mnie hamulce do przeczyszczenia i powinno być okZamieszczone przez kc2ineHej, no prawde mowiac jezdzilem bo mam na podjezdzie w domu zwir przygotowany pod kostke, poza tym auto stalo troche a garazu. Tak na pierwszy rzut oka nie widzialem zeby cos wpadlo ale zeby tak do dwoch kol na raz?Zamieszczone przez AdamBkc2ine, nie jeździłeś przypadkiem po kamyczkach ostatnio?? Taki hałas pojawia się gdy kamyczki dostaną się pomiędzy tarczę hamulcową a osłonę. Trzeba pokręcić kołami do przodu i do tyłu i powinny wylecieć. Oczywiście pod warunkiem, że to jest to.
Komentarz
-
Komentarz