wygasanie zegarów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregorian
    Classic
    • 2012
    • 1

wygasanie zegarów

toomasz, jeśli złożył reklamację to na razie czekajcie na odpowiedź i w żadnym wypadku nie płaćcie ani grosza. W polisie agent zaznaczył, że były 2 szkody i jest wyższa kwota ubezpieczenia? Jeżeli tak, to macie czyste sumienie a PZU niech sobie agenta ściga.
  • iceman77
    Classic
    • 2011
    • 7

wygasanie zegarów

moja skoda 1.2, rok prod 2011..w maju minie 2 latka..a problem był nastepujący. po przekreceniu kluczyka w pozycje 1, kontrolki na zegarach się pozapalały, zaś po odpaleniu silnika po ok 3 sekundach, cała tablica rozdzielcza gasła. pojechałem na serwis, i suma sumarum wymieniono mi na gwarancji cały zestaw zegarów na nowy. zdziwiło mnie tylko tłumaczenie powodów takiej awarii: czy mył pan auto..odpowiedziałam :tak wczora..a czy mył pan także dywaniki, opd: tak. na to serwisant: no i to jest powód, gdyż woda z dywaników po odparowaniu była powodem gasniecia zegarów, gdyz elektronika jest bardzo delikatna. czy ktoś także miał podobny problem i jakie było ustosunkowanie serwisu?

Komentarz

• Ayrton36
      Classic
      • 2010
      • 7

Najwyższy czas zmienić furmankę na nowszą!!! [shadow=darkblue:30a093c41c][/shadow:30a093c41c]
      Prawdziwy mężczyzna nie zjada miodu tylko żuje pszczoły!

Komentarz

• zbynio007
        Drive
        • 2013
        • 94
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

wow to faktycznie mocny szprzet troche nie chce mi sie wierzyc ze z takiej blachej sprawy padly zegary

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

iceman77, to już nie pierwszy przypadek na tym forum i pewnie "któryśsetny" w skali kraju. Skoro wymieniają bez gadania to znaczy że wiedzą gdzie dali d..y, a co do wilgoci w środku to w zimie zdarzało mi się, że naniosłem tyle śniegu, że woda stała na wycieraczce i nie było żadnych problemów. Na myjni też nie wycieram dywaników, tylko Karcher i siup do środka.
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...