Kompresor klimatyzacji Octavia II 1.6 tdi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szczurek1987
    Classic
    • 2014
    • 2

r2r, twardy zawodnik jesteś - zamiast się kimnąć w nocy to śpisz z rana gdzie wszyscy się budzą i zaczynają hałasować.

[ Dodano: Czw 20 Lut, 14 10:07 ]
    Prawie 3 godzinki spokoju w naszym temacie - wakacje jakieś czy co?
  • jaspercent
    Classic
    • 2012
    • 6

Witam !!

Wczoraj samochód był na przeglądzie i okazało się, że padł kompresor klimatyzacji, ludzie z Emidy w Rudzie Śląskiej zażyczyli sobie za wymianę na nową 2400 zł. I tu moje pytanie do znawców tematu, czy ktoś z Was miał podobną usterkę i próbował zrobić to poza ASO, jakie są koszty naprawy poza serwisem i gdzie ewentualnie można się zwrócić z tym problemem. Dzięki za ewentualną informację.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jaki jej przebieg ze juz padla. Przeciez one po 100-200kkm wytrzymuja bez problemu
      Spritmonitor.de

Komentarz

• jaspercent
        Classic
        • 2012
        • 6

Coś ponad 59 tyś. auto 2010 rocznik.

Komentarz

• blueart
          Classic
          • 2012
          • 12

jaspercent
          Wiesz może w jaki sposób doszli do tego że kompresor padł? Ja byłem kiedyś w ASO i też stwierdzili że na 90% do wymiany kompresor a okazało się że zawór regulacyjny był do wymiany (olej na zaworze po wyciągnięciu był czysty a to oznaka że kompresor był ok) do tego trafiłem kumulację i był do wymiany jeszcze czujnik temperatury parownika - stanął na wartości -0,5C dlatego klima się nie włączyła,
          wymiana zaworu z wymianą czynnika 280 zł na serwisie klimatyzacji a czujnik ok 100 zł ASO i samodzielna wymiana.

Komentarz

• Kicer
            Ambiente
            • 2011
            • 217

blueart stwierdzili że padł kompresor ponieważ skoda nie przewiduje wymiany samego zaworu. Część raczej niedostepna.

Pozdrawiam MArcin
            Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• spc
              Elegance
              • 2012
              • 825
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Poszukaj jakiegoś czarodzieja, bo mnie ostatnio też powiedziano, że mam kompresor do wymiany i to nowy, bo kupiony 8 miesięcy temu. W zeszłym roku w sierpniu wymieniałem kompresor, kosztowało mnie to 800zł za sprężarkę i 300zł robocizna. W kwietniu przestało działać wszystko, pojechałem do tych samych kolesi - diagnoza: padnięta sprężarka, wymienić. Po rozpytaniu znajomych dostałem namiar na "magika" - okazało się, że panowie przy wymianie kompresora w zeszłym roku zostawili stare oringi i w zimie gaz uciekł. "Magik" założył nowe gumki, nabił układ, przepuścił czynnik i olej przez filtry (chyba, nie wiem dokładnie) i klima działa elegancko. No i "magik" skasował 120 zł za całość i 1,5 godziny roboty. "Magik" oczywiście w pozytywnym znaczeniu
              Piter
              tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
              KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• staszekkk
                Classic
                • 2013
                • 29

U mnie dzisiaj rowniez stwierdzili ze kompresor do wymiany.Nie chcialo im sie sprawdzac i myslec. Chcieli mnie dodatkowo skasowac 199zl za nic nie zrobienie,bo oczywiscie nie ogrzybili nawet.
                i wyszlo na to ze musialem za samo stwierdzenie ze kompresor do wymiany zaplacic 99zl (po ostrym marudzeniu)pan w ASo nie wiedzial ile zawolac.
                Mam pytanie do specow u mnie numer kompresora to 1K0820808D jakie moge zamienniki zastosowac?czy musi byc idealnie taki s numer?

Komentarz

Pracuję...