Zamieszczone przez Prim
Klimatyzacja działa tylko na postoju
Zwiń
X
-
Nie ale korzysta z czujnika UV i dla tego pomimo panującej na dworze jasności potrafi zapalić/nie zgasić świateł mijania. Co nie zmienia faktu, że zdarzają się też usterki czujnika/softu itp.Tagi: Brak
-
Witam. tak jak w temacie czyli problem z klima mianowicie działa tylko na postoju podczas jazdy juz dupa , mało tego bywało tak ze na postoju nieraz tez słabo chłodzilo.
450 g gazu jest w układzie.
Macie jakies pomysły co to moze być?
Dzieki . Pozdrawiam.
-
Tak za mało czynnika w układzie.
Minimum jakie powinno być to 525 +_25 gram.
PozdrawiamSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
witam. z tego co pamietam to mam naklejke na której jest 500 g . zastanawia mnie czy to jest przyczyną no ale sprawdze i dam znać.
Komentarz
-
Ilość 450 g nie jest na tyle mała, aby klima chodziła tylko na postoju, u mojej żony w oplu nie było 40 % czynnika, a mimo tego klima działała, miała tylko słabszą wydajność, ja osobiście sprawdził bym błędy sterownika klimy, bo może nie działają ci wentylatory, klima zazwyczaj w czasie jazdy jest wydajniejsza niz na postoju, bo powietrze zewnętrzne dodatkowo chłodzi chłodnicę klimy.
Komentarz
-
Jak by padły wentylatory to na postoju klima by nie działała (a tylko podczas jazdy) bo rośnie ciśnienie temperatura czynnika a co za tym idzie i ciśnienie i sterownik klimy wyłacza kompresor.Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
słyszałem kiedyś o jakims elektrozaworze który nie do konca sie otwiera czy cos takiego.
błedów klimy nie ma
. daje tylko raz 20 barów a raz 8 ciśnienia przy odpalaniu jej
Komentarz
Komentarz