Zamieszczone przez Sebastian75
wymiana silnika CDAA na CAB
Zwiń
X
-
wymiana silnika CDAA na CAB
Witam, mam problem kupiłem octavie 1,8 tsi z 2009r. Postanowiłem na wszelki wypadek wymienić rozrząd i wadliwy w tej konstrukcji napinacz łańcucha. Okazało się, że w blok silnika jest pęknięty, a oszust, który mi sprzedał to auto pokleił go jakąś żywicą. W ramach rekompensaty załatwił mi silnik z kodem CAB od audi z 2007r., który podobno ma pasować tyle, że prawdopodobnie jest to CABD 170km, a w mojej octavi jest CDAA 160km. Czy orjentuje się ktoś czy te silniki można zamienić? Czy można jakoś sprawdzić jaki jest całkowity kod tego silnika, bo na bloku jest tylko CAB. Dzięki
-
-
piotrwaszak_71, a tak z inszej beczki.....
a nie możesz odstapic od umowy z powodu wad ukrytych? W końcu sprzedawca - jakimkolwiek oszystem by był czy nie był - poczuwa się do jakiejś rekompensaty albo i tez ma świadomość, ze nie może się nie poczuć....bo mimo wszystko dośc istotną informację - jakby nie było - przed Tobą zataił, a juz tym bardziej jej nie wyjawił
przesz kupiłes auto z 2009 roku - najprawdopodobniej wolne od wad - a teraz masz miec jakiegoś swapa/druta o dwa lata starszego, nie wiadomo tak naprawdę w jakim stanie... :?
jezeli jednak, jest to musztarda po obiedzie, to pytanie co oprócz samego silnika do operacji zamainy potrzebujesz, no i kto ponosi koszty przekładki, bo jak mniemam za gratisa nikt Ci tego nie zrobi....>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrwaszak_71Witam, na obudowie rozrządu powinna być naklejka z symbolem, ale niestety niema. Od podpisania umowy miną już miesiąc, ale teoretycznie w umowie jest zapis, że na auto niema gwarancji i jego stan jest mi znany więc może być ciężko...
Ale jak czytam takie pierdy, że "jego stan jest mi znany i może być ciężko" to mnie szlag trafia...
Przepraszam ale jak nie znasz swoich praw to tak właśnie jest. Poczytaj o rękojmi.
Komentarz
-
Komentarz