Następny spot 06.06.2014 na KFC godz 17 a zobaczymy jaka będzie pogoda to może grila spalimy.
[O2] ABS
Zwiń
X
-
[O2] ABS
Jakiś czas temu włączyłem sobie TPMS. Jednak w blokach pomiarowych ciągle miałem informację że jest nieaktywny.
Poszukując dlaczego nie mam informacji o TPMS w grupie 31 ABS, przez przypadek przeglądnąłem dzisiaj bloki od 11 do 14.
W 11, 12 i 14 miałem wpis 0, zaś w 13 - Group 013 Speed Encoder Errors (Rear Left) -65535 (zrzut ekranu z błędem poniżej).
Rozumiem że ten numer 65535 jest informacją o jakimś błędzie.
Jak można zdiagnozować co jest uszkodzone i czy dlatego nie uruchamia mi się TPMS ?Załączone plikiPozdrawiam,
drodar
-
-
drodar9000,
"Błąd 65535 oznacza wewnętrzne uszkodzenie sterownika.
Przyczyn może być wiele np: zabrudzone styki ,uszkodzona pamięć ,może to być wina przewodów , w każdym razie bez fachowca i dobrego sprzętu się raczej nie obejdzie ale pooglądać możesz ,może uda ci się coś wypatrzyć.
błąd 65535 to błąd który występuje w wielu modułach (ABS, Centr. jedn sterująca, poduszka powietrzna, klimatyzacja, licznik, immo, xenony, parktronic i pewnie jeszcze kilka innych)
Niestety za każdym razem opis tego błedu jest taki sam: Uszkodzona jednostka sterująca"
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz