Szarpanie w przedziale obrotów 1500-2500 Pompowtryskiwacze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mieczkosRS
    Classic
    • 2016
    • 1

Trancer, zastanawiam sie czy ustawiając zbieżność np na -50 trzeba ją później poprawiać gdy samochód zejdzie do -60 lub -40? Wydaję mi se że 1cm nie gra roli?
  • Octavian II
    Classic
    • 2013
    • 3

Witam. Jakiś czas temu miałem problem z nadmiernym produkowaniem oleju w moim silniku Skoda octavia 1.9TDI BJB 2004r. Mechanicy wyjeli pompowtryski i okazało się iż i głowica i pompki są delikatnie przetarte i jest to powodem dostawania się ropki do oleju. Wymienili więc zestawy naprawcze czyli oringi podkładkę i grzybek. Po odbiorze autka przejechałem może 50 m okazało się że auto przy ok 60 m/h 3 czy 4 bieg zaczyna wpadać w dość mocne wibracje (szarpie). Przy małej prędkości (60km) a depnięciu pedału gazu mocniej drgania się zwiększają są bardziej odczuwalne aż całym autem trzepie aż do osiągnięcia 2500 obr. Spadła też moc auta max prędkość 140 km/h. Co Ci mechanicy odwalili??? Proszę o odpowiedzi Pozdrawiam.
    Panie daj aby to tylko nie głowica, pompowtryski i turbo...

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Jedz na reklamacje i ich zapytaj co odwalili.
      Niech namierzą problem i go usuną. Problem tkwi w szeroko rozumianym ukladzie paliwowym.
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• blaster
        Drive
        • 2009
        • 69
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam
        Kupiłem auto niedawno i zauważyłem szarpanie w zakresie obrotów 2300--2500 dodaje gazu auto ciągnie i nagle takie szarpnięcie jak by nie dostał paliwa jest to pojedyncze może 2 szarpnięcia dzieje się tak na wszystkich biegach na 1 nie zauważyłem. Jechałem teraz na autostradzie i trzymiąc obroty w tym zakresie auto co jakiś czas poszarpywało....
        Samochód ma zmienioną mapę ok 140KM czy to wina softu..... jak to sprawdzić

Dodam że auto ma 253 tyś km słychać już dwumase ale czy to bedzie jej wina????

Komentarz

Pracuję...