podobają mi się takie auta że z wyglądu nie wygląda,a ma pod maską o wiele więcej niż seria.
[O2] usuniecie DPF
Zwiń
X
-
MY.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
dzwoniłem jeszcze raz do daneckiego i zapytałem o podniesienie mocy to powiedział że zrobi to w cenie bo i tak mapy będzie musiał wgrać nowe... pytanie czy ktoś cokolwiek robił u tego Pana? Powiedział że po nowych mapach auto będzie miało 194km tyle że ma mi jeszcze dać znać ile Nm bo nie pamięta(ponoć 7lat już robi chiptuning i nikt nie wrócił z samochodem)
Komentarz
-
-
Dobrze powiedzial-wgrac .OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Dobrze powiedzial-wgrac .
Zamieszczone przez MaicroftBedzie kopcic jak zwykly diesel, wiec przy normalnej jezdzie pojawiac sie bedzie co jakis czas lekki odkurz, a przy bucie w podlodze moze czasem pojawic sie czarny dymek na chwile.
Chodzi o to, ze wydech nie bedzie wygladal jak teraz ze mozna go biala rekawiczka przecierac i jest czysty
Kopcil jak to powiedzial tuner,to bedzie ale po wgraniu gownianego gotowca :P
Komentarz
-
-
Ja dzis odebrałem auto po usunięciu i puki co zeby nie wiem jak butować to dymka nie zauważyłem a wydech jest już czarny. Powiedzcie mi czy po usunieciu macie u siebie przy zaploniena chwilke kontrolki filtra ? U mnie przy 1.6 CR jest i tak sie zastanawiam czy wszystko jest nalezycie wykonane...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez asterix_007czy po usunieciu macie u siebie przy zaploniena chwilke kontrolki filtra
zrobiłem co prawda dopiero 30 tys po usunięciu filtra ale ... odpukać wszystko w najlepszym porządku 8)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, to padłbym ofiarą "nabicia w butelke"? z tego co zauważyłem cały osprzęt silnika jest continental'a, sterownik był zabezpieczony. czy jest możliwe żeby po usunięciu dpf'u była aktywna kontrolka filtra (tylko przy zapłonie) czy powinna ona być całkowicie nie widoczna tak jak np od spryskiwacza której nie mam? koleś twierdził że, żeby tej kontrolki nie było musiałby coś tam grzebać przy zegarach.. jest to możliwe?
ewentualnie jak mogę sprawdzić czy zostało to dobrze obrobione??
[ Dodano: Nie 22 Gru, 13 14:35 ]
Zamieszczone przez asterix_007piotrek_gdy, to padłbym ofiarą "nabicia w butelke"? z tego co zauważyłem cały osprzęt silnika jest continental'a, sterownik był zabezpieczony. czy jest możliwe żeby po usunięciu dpf'u była aktywna kontrolka filtra (tylko przy zapłonie) czy powinna ona być całkowicie nie widoczna tak jak np od spryskiwacza której nie mam? koleś twierdził że, żeby tej kontrolki nie było musiałby coś tam grzebać przy zegarach.. jest to możliwe?
ewentualnie jak mogę sprawdzić czy zostało to dobrze obrobione??
Komentarz
-
-
asterix_007, u mnie nic się nie zapala
ale u mnie wymagało to grzebnięcia w programie i wymiany jakiegoś czujnika :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
no dokładnie zgadzam się z Tobą. kontaktowałem się z inną firmą która zajmuje się usuwaniem DPFów. w sterownikach siemens / siemens-continental po usunięciu filtra mechanicznie i elektronicznie będzie przy zapłonie świeciła się kontrolka. nawet wersje aut które idą na ukrainę fabrycznie bez DPF są z tą kontrolką.
Komentarz
-
-
Koledzy, sorki za delikatne OT, ale mam pewne pytanie w temacie DPF, bardziej prawnicze, niż techniczne. Czasami spotykam się z info, że przejeżdżając np przez DE dieslem z usuniętym dpf-em można mieć sorgie problemy, łącznie z zakazem dalszej jazdy. Mogą być to prawdziwe historie, czy raczej coś z pogranicza urban-legends? Zaznaczam - nie są to moje teoriePozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
no myślę ze nie są to jakieś teorie powiem Ci o fakcie autentycznym, koleś niedaleko mojej miejscowości dwa tygodnie po usunięciu filtra w peugeocie pojechał do DE, wjechał do Berlina i nieświadomie wpakował się w zieloną strefę. został zatrzymany do kontroli, przetrzepali go zdrowo, doszli do tego że filtra nie ma, dostał 9500 eu kary. to jest jakaś masakra...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez asterix_007nawet wersje aut które idą na ukrainę fabrycznie bez DPF są z tą kontrolką
jak sobie sprawdzasz test zegarów to też się zapali :wink:
i to żadna nowina - w O2 przed liftem kontrolka była nawet w autach które nie miały dpfaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez asterix_007a co oznacza test zegarów?? chodzi Ci o zapłon?
ani o funkcję staging :roll:
tylko o coś co mozesz zrobić po podłaczeniu auta do kompaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
o widzisz.. ja nigdy sam nie podpinałem auta pod kompa, ale chyba będę się musiał zacząć tym bawić i zakupić do tego niezbędny sprzęt...
ps
trochę zboczę z tematu, ale mam pytanie co do komputera auta, po usunięciu dpfu trochę z większą uwagą obserwuję to co widzę w komputerze itd.i zauważyłem że teraz po nocy, po dłuższym postoju auto "nie pamięta" średniego spalania jakie ostatnio było wyliczone. nie wiem może wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale wydawało mi się że w komputerze była widoczna ostatnia wyliczona wartość. tak samo jest z funkcją droga (route) też startuje od zerwa... a jak jest u was?
Komentarz
-
Komentarz