[O2] usuniecie DPF

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez asterix_007
    a jak jest u was
    tak samo :roll:
    to jest standart

asterix_007, poczytaj instrukcję- tam masz to wszystko opisane
    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• asterix_007
      Drive
      • 2013
      • 60

hehe mam problem z instrukcją bo jest w języku niderlandzkim... ;-)

Komentarz

• wokan
        Ambiente
        • 2007
        • 210

trochę zboczę z tematu, ale mam pytanie co do komputera auta, po usunięciu dpfu trochę z większą uwagą obserwuję to co widzę w komputerze itd.i zauważyłem że teraz po nocy, po dłuższym postoju auto "nie pamięta" średniego spalania jakie ostatnio było wyliczone. nie wiem może wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale wydawało mi się że w komputerze była widoczna ostatnia wyliczona wartość. tak samo jest z funkcją droga (route) też startuje od zerwa... a jak jest u was?
        Średnie spalanie i pozostałe parametry jazdy z pierwszej pamięci (czas jazdy, przebyta droga itp.) kasują się chyba po 2 godzinach od wyłączenia zapłonu.
        Parametry z drugiej pamięci zerują się chyba po 10.000 km jak dobrze pamiętam.

BTW, jak jest ze spalaniem i dynamiką po odetkaniu komina i wywaleniu tego ekologicznego dziadostwa zwanego DPF?
        Octavia II RS TDI 200/441
        "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• Tomek000
          Ambiente
          • 2013
          • 143
          • Octavia II (1Z3)
          • CBZB 1.2 TSI 105 KM
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

hehe mam problem z instrukcją bo jest w języku niderlandzkim... ;-)
          pamiętaj, że mamy XXI wiek i papier poszedł w odstawkę i jak czegoś nie ma w necie to nie istnieje

tutaj masz instrukcje: link instrukcja
          Kodiaq 1.5 DSG Style

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Zamieszczone przez wokan
            jak jest ze spalaniem i dynamiką po odetkaniu komina i wywaleniu tego ekologicznego dziadostwa zwanego DPF?
            w moim przypadku spalanie spadlo o blisko 2 l/100 km, a zmiana dynamiki była taka jakby do silnika wolnossącego dołożono turbosprężarkę
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen

Zamieszczone przez Nexus6
              spalanie spadlo o blisko 2 l/100 km
              Nexus6, to jakie ty masz spalanie po Wawce?/ na trasie?

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                spalanie spadlo o blisko 2 l/100 km
                Nexus6, to jakie ty masz spalanie po Wawce?/ na trasie?
                obecnie - w trasie ok. 7 l/100 km - bez ograniczania sie do ograniczeń :twisted:
                w mieście ciężko mi zejść poniżej 10 l / 100 km - ale to specyfika przebijania sie przez centrum;

PPD w trasie palil 1 l wiecej (po usunieciu DPF'a), w mieście palil podobnie do CR'a
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen

Nexus6, ja mam 7,6 miasto a poza miastem w zalezności jak się śpieszę- od 5,9l do 8,9l

średnio na baku przejeżdzam ok 700-760km

Komentarz

• wokan
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 210

Zamieszczone przez wokan
                    jak jest ze spalaniem i dynamiką po odetkaniu komina i wywaleniu tego ekologicznego dziadostwa zwanego DPF?
                    w moim przypadku spalanie spadlo o blisko 2 l/100 km, a zmiana dynamiki była taka jakby do silnika wolnossącego dołożono turbosprężarkę
                    Aż taka kolosalna różnica? :shock: Wierzyć się nie chce....
                    Chyba zatem dni mojego DPFa są policzone. Tym bardziej, że mam już nalatane 170 tys, a gdzieś przy takim przebiegu DPF się kończy... Objawy powoli się uwidoczniają :roll:
                    A jak z dymieniem? Auto mocno jest uwalone sadzą z tyłu (rura, zderzak)?
                    Octavia II RS TDI 200/441
                    "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• asterix_007
                      Drive
                      • 2013
                      • 60

Zamieszczone przez wokan
                      Zamieszczone przez wokan
                      Aż taka kolosalna różnica? :shock: Wierzyć się nie chce....
                      Chyba zatem dni mojego DPFa są policzone. Tym bardziej, że mam już nalatane 170 tys, a gdzieś przy takim przebiegu DPF się kończy... Objawy powoli się uwidoczniają :roll:
                      A jak z dymieniem? Auto mocno jest uwalone sadzą z tyłu (rura, zderzak)?
                      ja przynajmniej z dymieniem nie mam problemu. jak odpalam auto (np po dłuższym postoju) to wychodzi bączek sadzy (uffff jaka radość;-)) a potem spokój. jak mu depnę to nie widze czy coś puszcza czy nie, myślę że raczej to drugie, kiedyś miałem toyote z CR bez dpf - nie kopciła nic, myślę że tutaj jest tak samo, jednak CR w dawkowaniu paliwa inaczej się zachowuje niż PD więc z dymkiem czy z DPF czy bez niego jeżeli wszystko jest zdrowe to raczej będziemy mieć spokój :-)

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen

toyote z CR bez dpf - nie kopciła nic, myślę że tutaj jest tak samo
                        przy ostrym przygazowaniu zadymi :wink:

Komentarz

Pracuję...