Zamieszczone przez sazad
[O2] Auto nie odpala
Zwiń
X
-
[O2] Auto nie odpala
Witam, dziś rano jak to z poniedziałku człowiek się spieszy, wskakuje do swojej octy 1.9 TDI 105 km mocno spóźniony a tu nic. Wkładam kluczyk do stacyjki przekręcam - żadna kontrolka się nie zapaliła, rozrusznik bez reakcji - nic zero odgłosów.
Akumulator ok - radio, światła, wycieraczki działają.
Dodam, że wczoraj zrobiłem jakieś 100 km bez zarzutu, nic takie wcześniej się nie zdarzyło.
Macie jakieś pomysły co może być przyczyną?
-
-
Zamieszczone przez abstinentsuszarka i suszenie zegarów
tak coś mi się kojarzy :?
Mi to wygląda, że gdzieś w którym miejscu układu prąd nie idzie tam gdzie ma iść - mówiąc prosto. Tylko gdzie?
[ Dodano: Wto 03 Gru, 13 14:29 ]
Proszę pomocy - muszę mieć sprawne auto na weekend a widmo podróży PKSem 300 km z rocznym dzieckiem zagląda mi w oczy i już się cały trzęsę ze strachu ;]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemikDo sprawdzenia kostka stacyjki lub/i przekaznik 109
Kostka stacyjki. Czy będę to w stanie sam naprawić/dobrać się do tego/sprawdzić? Jak myślisz? Nie jestem specem ale mam zacięcie
Hej,
przekaźnik 109 jest w ogóle w O2 pewnie jakiś odpowiednik jest (przeszukałem internet i o 109 mówią w tematach związanych z O1)? Czy wiesz gdzie go znajdę w O2? Jak go sprawdzić?
[ Dodano: Wto 03 Gru, 13 19:44 ]
Hej, rozkręciłem kolumnę kierowniczą i osłonki pod kierownicą. dobrałem się do przekaźników pod kierownicą (patrz załączone zdjęcie). I stwierdziłem, że z skrzynki przekaźników/któregoś przekaźnika przy przekręcaniu kluczyka słychać pykanie.
Do stacyjki jeszcze się nie dobierałem bo być może problem leży w którymś przekaźniku. Jak sądzicie?Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz