Octavia 2 2006 1.9 tdi hałas z tyłu samochodu
Zwiń
X
-
Octavia 2 2006 1.9 tdi hałas z tyłu samochodu
Witam wszystkich!, jestem świeży na forum, i trochę jeszcze się tu gubię, dla tego też otwieram ten temat. Mam problem a mianowicie: w trakcie jazdy słychać dość głośne buczenie w tylnej części auta, obstawiam że to łożyska, ale jest dziwna opcja z tym, wiadomo hałas przy 80 km na godzinę jest cichszy a przy 120 km/h dość głośny, ale przy w miarę ostrym skręcie (dajmy na to zmiana pasa na autostradzie z prawego na lewy) cały hałas na tą chwilę znika, przy sytuacji odwrotnej czyli z pasa lewego na prawy hałas nie znika. Ktoś ma jakieś pomysły co to może być? Czy to na pewno łożyska, czy coś innego.
Pozdrawiam
-
-
Arwen, jest jeszcze jedna opcja- widzę, że masz kombi- może wyząbkowały sie opony z tyłu- częto się to zdarza w kombiakach które latają "na pusto"
moja rada- podnośnik i sprawdzenie łozysk oraz stanu tylnych opon :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Hałas jest bez względu na to jakie mam opony, głośno było i na letnich i teraz na zimowych, więc to wykluczam, i zauważam że z każdym przejechanym tysiącem ten tył jest głośniejszy. Raczej to łożyska
[ Dodano: Pon 27 Sty, 14 13:43 ]
Ale z drugiej strony, mogę mieć zząbkowane oba komplety opon ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sonyaW tańszych piastachprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
FAG to pierwsza liga, później SKF i gdzieś tam dalej jest reszta. Tylko trzeba zwrócić uwagę, bo o ile się nie mylę są dwie wersje piast (tak jest np przy przednich) na 4 śruby i 3 po vinie sprzedawcy powiedzą jakie.
P.S. w/w śruby polecam nowe, stare będą zjechane po odkręcaniu i korozji.
Komentarz
-
Komentarz