Agamek12, nie masz się co denerwować - przykra sprawa - tak czy siak jesteś parę stówek w plecy z nie swojej winy. Wierzę, że wyliczyłeś za i przeciw prawidłowo i tą drogą idziesz. Co tu deliberować.
[O2] 2,0 BKD, DSG przy przyspieszaniu traci moc
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2] 2,0 BKD, DSG przy przyspieszaniu traci moc
Witajcie
Jak kupiłem samochód przy gwałtownym przyspieszaniu kilka razy zdarzyło się iż samochód stracił moc ale sytuacja wracała do normy po zgaszeniu i zapaleniu.
Obecnie po ok 4 msc jazdy zauważyłem, iż przy gwałtownym przyspieszaniu, i zmianie na 3/4 bieg lub 4/5 samochód gwałtownie traci moc, mam wrażenie iż jest tak limitowana, że nie da rady rozpędzić się powyżej 60 km.
Z samochodem nic się nie dzieje wtedy, obroty są stabilne, na wyświetlaczu nic się nie zapala, nie ma żadnego komunikatu o błędzie.
Po zgaszeniu i ponownym zapaleniu wraca do normy.
Zauważyłem, iż sytuacja występuje częściej jak silnik jest nie nagrzany, gdy osiągnie te swoje 90 stopni chyba jeszcze nie zdarzyło się by stracił moc..
Co prawda jeszcze nie byłem na diagnostyce ale po zakupie także się to stało i był podpinany wASO żadnego błędu nie znalazli
Ogólnie samochód sprawdza się nie źle, spalanie przy DSg to ok 7,5-8 l autko jest dynamiczne, może czasem odnoszę wrażenie że na bardzo gorącym silniku delikatnie traci mocy ale może to być odczucie subiektywne
Przebieg ok 240 tys km
-
-
Zamieszczone przez LUKASZ_diyTemat do zamknięcia auto robite
a następnym razem gdy będziesz miał takie objawy to jedź dość szybko do dobrego mechanika zanim Ci się turbina wysra i narobisz sobie dużego problemu.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz