Mechanizm podnoszenia szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barcelona16
    Classic
    • 2017
    • 0

Rzadko przekracza 1700-,
    $ :diabelski_usmiech
  • barcelona16
    Classic
    • 2014
    • 3

Hej!!!
    Kilka dni temu próbowałem otworzyć przednią szybę od strony kierowcy (elektrycznie otwierana szyba) w samochodiei octavia 2 rocz. 2004 silnik 1.9 tdi. Szyba ładnie zjechała, ale już się nie podniosła. Podczas próby podniesienia jej słychać było tylko lekkie kliknięcia. Na początku myślałem, że spalił się silniczek, lecz po demontażu tapicerki i odłączeniu silniczka okazało się, że jest on sprawny. Szybę podniosłem ręcznie. Ponownie opuściłem i próbowałem podnieść przy pomocy silniczka. Niestety sytuacja się powtórzyła, lecz szyba podniosła się już wyżej tak do ok. 2/3 wysokości. Do końca podniosłem ją ręcznie

Może ma ktoś pomysł na naprawienie tej usterki. Czy konieczne jest roznitowanie drzwi aby dostać się do mechanizmu podnoszenia szyb?

Komentarz

• Freedom
      Classic
      • 2013
      • 36

Witam,
      Wczoraj wieczorem dopadł mnie ten sam problem.
      Dzisiaj roznitowałem drzwi, okazało się, że zerwana linka wkręciła się w mechanizm od podnoszenia szyby.
      Szukałem w necie samej linki, niestety można kupić tylko kompletną blachę z mechanizmem.
      Pytanie co lepsze zamiennik czy orginalna używka.

Pozdrawiam Freedom.

Komentarz

• misza_zabrze
        L&K
        • 2013
        • 1371
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BLR 2.0 FSI 150 KM

Spokojnie mozna stosowac zamienniki Osobiscie polecam VALEO, ale tansze innych firm tez sobie radza dobrze. W poprzenim aucie (renault) tez padl mi mechanizm. Zerwala sie linka. za 100 zl kupilem zamiennik NONAME okazal sie lepszy niz oryginal bo linki zostaly zabezpieczone przed korozja Poprostu "biegaly" sobie w oslonkach, w przeciwienstwie do oryginalu.
        Nie pamietem teraz dokladnie, ale wydaje mi sie ze bedziesz musial rozwiercic nity na glosniku zeby przelozyc na nowy mechanizm. Mozesz je zastapic srubami ew zanitowac.
        Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
        Obecnie -> Seicento 900+LPG
        Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
        Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

Pracuję...