DSG - wyciek ze skrzyni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Selo
    Classic
    • 2017
    • 0

DSG - wyciek ze skrzyni

Zamieszczone przez pstrykacz
    rano kromka chleba, wieczorem goloneczko
    Czyli wszystko się wyrównało :P
    Wczoraj miałem fajną sytuacje w sklepie. Pojechałem po pracy w mundurze na zakupy i zaczepiły mnie przy kasie dzieci 10-12 lat i pytają czy w maju będzie wojna bo w TV mówili.
    Odp. że w życiu. Więc z radością krzyczeli do kolegów co stali dalej "pan powiedział że wojny nie będzie"
  • Selo
    Classic
    • 2014
    • 1

DSG - wyciek ze skrzyni

Witam,

Mam Octavię 2 2.0 TDI 136 KM (AZV) DSG 2007r., przebieg 190000 km. Sprowadzona była rok temu z Belgii. W dniu dzisiejszym mój mechanik zaobserwował wyciek ze skrzyni DSG i stwierdził, że nie jest w stanie się podjąć naprawy. Co ciekawe, nie zaobserwowałem niczego niepokojącego w pracy skrzyni, nigdy nie było żadnych szarpnięć czy innych symptomów problemu. Poza dziwnym zapachem odczuwalnym nawet w kabinie, zapewne oleju ze skrzyni.
    Proszę o informację, czy są w woj. śląskim bądź małopolskim jacyś specjaliści od DSG? Chciałbym, żeby ktoś mi to fachowo zdiagnozował i stwierdził ile wyniesie naprawa. Jeżeli nie znajdę żadnego nieautoryzowanego, specjalistycznego warsztatu, udam się do serwisu Skody, żeby przynajmniej zdiagnozowali usterkę i wycenili naprawę. Mój mechanik twierdzi, że uszczelnienie skrzyni "od zewnątrz" jest niemożliwe. Jeśli ktoś ma jakiś kontakt na serwis DSG, bądź miał podobną przygodę i wie co przypuszczalnie się stało/jak to naprawić, będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam,

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Nie korzystałem co prawda, ale koło mnie znajduje się następujący warsztat:

Firma Midparts.pl specjalizuje się od prawie 20 lat w naprawie Automatycznych Skrzyń Biegów. Sprzedajemy każde podzespoły do Twojej Skrzyni Automatycznej

Zawsze stoi tam sporo samochodów z automatami do naprawy, myślę że powinni ogarnąć temat DSG.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Ale co cieknie ?? Spod mechatroniki ??

Uszczelniacze na flanszach przegobow robi sie tak samo jak w kazdej innej skrzyni
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...