Prawidłowe podnoszenie samochodu?

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lapka
    Classic
    • 2017
    • 4

popros o vin i sprawdz historie przebiegu jak pasuje to miernik i mozna jechac ogladac zderzak tył jakis inny odcien albo takie zdjecia

[ Dodano: Sob 28 Mar, 15 21:34 ]
    aby blotniki tylne nie zmieniane, jak drzwi maska i inne elementy to spoko loooz

[ Dodano: Sob 28 Mar, 15 21:42 ]
    ja po swoja skode pojechałem ponad 400km w jedna strone bez potwierdzonego przebiegu bo i historii niema allleeee mam ja od chyba pazdziernika i jestem zadowolony pali od strzała oleju nie bierze tyrbo wyczyszczone i lata jeszcze virus i gites
  • lapka
    Classic
    • 2014
    • 2

Witam!
    Mój problem polega na tym że zmieniałem ze znajomym opony a że on jest bardzo narwany to żeby było szybciej, postanowił podnieść samochód jednym podnośnikiem mniej więcej na środku samochodu. Ja dla spokoju machnąłem na to ręką ale teraz się głowię czy przez takie manewry nie uszkodziłem w jakiś sposób konstrukcji samochodu? Może jakiś mechanior się wypowie co o tym sądzi?

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

lapka, zależy w którym konkretnie miejscu ustawił podnośnik. Przecież np. na stacjach diagnostycznych mają takie podnośniki do podnoszenia całego przodu auta i nie słychać nic o tym, żeby to w jakiś sposób szkodziło.
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• lapka
        Classic
        • 2014
        • 2

mniej więcej na wysokości słupka,samochód był przechylony na jeden bok tak żeby można było ściągnąć dwakoła na raz.

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

lapka, bez stresu

jak dobrze złapał dobrym podnośnikiem (duża powierzchnia elementu która 'podnosi' samochód) nie będzie problemów
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Andrzej.P
            RS
            • 2011
            • 1516
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sprawdziłbym jedynie, jak wygląda rant progu (bo pewnie to posłużyło za punkt podparcia), czy podnośnik nic tam nie pokaleczył.

Zamieszczone przez rafiki
            Przecież np. na stacjach diagnostycznych mają takie podnośniki do podnoszenia całego przodu auta i nie słychać nic o tym, żeby to w jakiś sposób szkodziło
            No, na tych podnośnikach to są regulowane ramiona, podpierasz w 4 punktach (2 na stronę) +- w miejscach, które producent przewidział do unoszenia auta.
            Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
            FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

Pracuję...