[O2] Stuki z kolumny kierowniczej:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cossac
    Drive
    • 2010
    • 56

[O2] Stuki z kolumny kierowniczej:)

Na zdjeciu napinacz nowy ma nr. 03C 109 507 IT MR7
    Nastawnik zostal stary nr. 03 109 069 B . Czy wymieniac to jeszcze raz czy pogodzic sie z rechotaniem lancuszka o poranku.
  • heretyk
    Rider
    • 2009
    • 549
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

[O2] Stuki z kolumny kierowniczej

Wiem ze temat postu wydaje się trywialny, ale od dłuższego czasu doprowadza mnie do szewskiej pasji stukanie w okolicach kolumny kierowniczej.

Stukanie występuje na nierównościach i słyszane jest jakby kabel stukał o jakiś plastikowy element. Jest to dosyć głośne. Wpierw myślałem ze dźwięk przechodzi i to moduł GPS umieszczony nad nawigacja, na polce pod kratkami nawiewu, ale antena zapakowana jest w piankę i nie ma prawa o nic stukać. Zresztą stuki pochodzą raczej z zza kierownicy albo zza zegarów (tych akurat nigdy nie ruszałem).

Obudowę kolumny demontowałem wiele razy, sprawdzałem wszystko przy wymianie modułu kierownicy, przy zamianie kierownicy itd, ale zawsze wszystko wygląda na OK. mam 3 octavia i tylko w tej jednej sztuce taki problem. Może ktoś miał coś podobnego i udało mu się wyciszyć to stukanie?
    Zostały mi czesci, po szkodniku:
    VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
    Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• boogoo
      Ambiente
      • 2012
      • 239

Ja mam,albo miałem tak samo-taki głuchy stuk....
      Też grzebałem za kratkami nawiewu i za licznikiem i pod licznikiem :P
      Nic na pewno nie udało mi się zlokalizować,choć w lewym słupku A idzie u mnie kabelek od czujnika ruchu,trochę go inaczej ułożyłem i na razie nie stuka. Może u Ciebie jest podobnie?
      Następna będzie panamera....????
      Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...

Komentarz

Pracuję...