Dziwna różowa maź na bloku silnika - co to jest ??!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • waacu94
    Classic
    • 2015
    • 6

ja tak samo jak buldoggg, 4tech, :wink:
  • MaNiEk91
    Classic
    • 2013
    • 9

Witam w załączniku przesyłam zdjęcia w okolicy obudowy filtra oleju na bloku silnika zgromadziła się jakaś dziwna różowa maź a gdzieniegdzie proszek. Patrzyłem w tej okolicy jest wężyk od zbiorniczka na płyn chłodzący ale nie jest ani mokry ani dziurawy....(płyn chłodzący jest również różowy). Widzę że od jakiegoś czasu pomału ubywa mi płynu ale jest również podejrzenie że pada mi uszczelka pod głowicą ponieważ auto zaczyna dymić na biało przy odpalaniu między innymi. To jest tylko wstępna diagnoza... Proszę o pomoc

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

To jest plyn Mi kapalo po calym bloku z tylu, a okazalo sie pewnego pieknego dnia, ze opaska sprezysta na wezu wody do nagrzewnicy przestala byc sprezysta i woda stamtad kapala sobie wszedzie w tym po turbinie, po wydechu i nic nie bylo z poczatku widac.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• MaNiEk91
        Classic
        • 2013
        • 9

to wielkie dzięki a może mi ktoś podpowiedzieć czy mogę kupić cały zestaw wężyków czy muszę każdy pojedynczo ? Wymienił bym wszystko bo podejrzewam że to nie będzie duży koszt a zaraz znów coś zacznie lać...

Komentarz

• Weso
          Drive
          • 2014
          • 47

Najpierw podociągaj opaski i przyjrzyj się króćcom.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Sciagnac kazdy wezyk, przetrzec kruciec i dopiero zakladac. Bo jak ten "proszek" tworzy sie miedzy wazem a plastikiem, to dalej moze cieknac
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...