Zamieszczone przez Prezes52
Wymiana skrzyni biegów
Zwiń
X
-
Wymiana skrzyni biegów
Witam odkad posiadam mojego szkodnika czyli jakis rok i na 5 biegu niemilosiernie wyje jest tak ze jak wbijam 5 bieg to słychac jak zebatki sie zazębiają czyli takie delikatne zgrzytniecie i jak daje gaz to nic ale jak puszczam gaz to jest masakra wycie jak starej suk.... decyzja zapadła wymieniam wiem ze moja skrzynia manualna ma oznaczenie HDV i czy musze szukac takiej samej czy moze miec inne oznaczenie? mam 6 biegów ale sam nie wiem jak to jest z tym oznaczeniem
-
-
Hej,
1. regulacje linek przerabiaelś, może 5 nie wskakuje do konca, - zajmie Ci to nie więcej niż 30 min a sprawdzić nie zaszkodzi, link poniżej,
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sheTKD03hmo[/youtube]
2. Sporo ludzi miało problemy z haczeniem i pomagała im wymiana olej, co prawda Twój problem troszkę inny, ale jak już podjołeś decyzje o wymianie to zerknąć nie zaszkodzi i lekko upusić oleju, a potem możesz go z powrotem wlać (bardziej już to chyba nie zaszkodzi twojej skrzyni)
3. Było to gdzieś już wspomniane że czasem lepiej robić regeneracje niż kupowac używkę, nie wiesz co bedzie siedzić w nowej, kto ją męczył i czy też już nie ma jakiś wad.
4. Jakbyś był ze śląsk to poleciłbym Ci ten warszta skrzynie.com.pl, sprzedają i regenerują skrzynie, a na stronie znajdziesz dużo ciekawych opisów/porad.↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hypJakbyś był ze śląsk to poleciłbym Ci ten warszta skrzynie.com.pl, sprzedają i regenerują skrzynie, a na stronie znajdziesz dużo ciekawych opisów/porad.
Komentarz
-
Komentarz