Wymiana skrzyni biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 1pawel94
    Classic
    • 2015
    • 15

Wymiana skrzyni biegów

Zamieszczone przez Prezes52
    ale kto wie
    :czerwona:
  • mirek010
    Ambiente
    • 2013
    • 115

Wymiana skrzyni biegów

Witam odkad posiadam mojego szkodnika czyli jakis rok i na 5 biegu niemilosiernie wyje jest tak ze jak wbijam 5 bieg to słychac jak zebatki sie zazębiają czyli takie delikatne zgrzytniecie i jak daje gaz to nic ale jak puszczam gaz to jest masakra wycie jak starej suk.... decyzja zapadła wymieniam wiem ze moja skrzynia manualna ma oznaczenie HDV i czy musze szukac takiej samej czy moze miec inne oznaczenie? mam 6 biegów ale sam nie wiem jak to jest z tym oznaczeniem

Komentarz

• hyp
      Ambiente
      • 2013
      • 146
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hej,
      1. regulacje linek przerabiaelś, może 5 nie wskakuje do konca, - zajmie Ci to nie więcej niż 30 min a sprawdzić nie zaszkodzi, link poniżej,
      [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sheTKD03hmo[/youtube]

2. Sporo ludzi miało problemy z haczeniem i pomagała im wymiana olej, co prawda Twój problem troszkę inny, ale jak już podjołeś decyzje o wymianie to zerknąć nie zaszkodzi i lekko upusić oleju, a potem możesz go z powrotem wlać (bardziej już to chyba nie zaszkodzi twojej skrzyni)

3. Było to gdzieś już wspomniane że czasem lepiej robić regeneracje niż kupowac używkę, nie wiesz co bedzie siedzić w nowej, kto ją męczył i czy też już nie ma jakiś wad.

4. Jakbyś był ze śląsk to poleciłbym Ci ten warszta skrzynie.com.pl, sprzedają i regenerują skrzynie, a na stronie znajdziesz dużo ciekawych opisów/porad.
      ↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑

Komentarz

• mirek010
        Ambiente
        • 2013
        • 115

zauważyłem też problem przy wrzucaniu wstecznego najczesciej zdarza sie rano wciskam sprzęgło do oporu wbijam wsteczny wskakuje jakby o jeden stopień troszke popuszczam sprzęgło i dopiero wskakuje tak jak ma być i jest ok

Komentarz

• georgg
          RS
          • 2013
          • 17103
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez hyp
          Jakbyś był ze śląsk to poleciłbym Ci ten warszta skrzynie.com.pl, sprzedają i regenerują skrzynie, a na stronie znajdziesz dużo ciekawych opisów/porad.
          Też mogę ich polecić. Kupowałem u nich regenerowaną skrzynię do mojego byłego VW Polo.
          SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
          ​​​
          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

Pracuję...