Dziwny problem z wycieraczkami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ernest355
    Classic
    • 2011
    • 16

Dodam, że moi koledzy często stołowali się w "kebabie" za stacją BP na wylocie z Częstochowy w stronę Warszawy - chwalą sobie do dziś.
  • wityah
    Classic
    • 2010
    • 2

Witam!
    Tydzień temu nabyłem Octavie 2 2.0 tdi i mam dziwny problem ze spryskiwaczami, otóż po odpaleniu silnika nie działają spryskiwacze przedniej szyby. Tylny spryskiwacz raz działa, a raz nie. Zanim odpalę silnik, spryskiwacze działają normalnie.
    Silnik pompki cały czas słychać, ale płyn nie dociera. Czasem, jak kilka razy pod rząd, pociągam za manetkę, wyleci mała ilość płynu i na tym koniec. Szukałem w necie podobnego problemu, ale nigdzie nic nie znalazłem. Miał ktoś, kiedyś, podobny problem?
    Pozdrawiam

Komentarz

• hyp
      Ambiente
      • 2013
      • 146
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hej, no trochę nie typowe, u mnie kiedyś byl problem z tylnim spryskiwaczem

- pompka pracowała a płyn leciał słaboq albo wcale, okazało się ze zapchana dysza, przeczyściłem drucikiem i wyciągnięciem jakiego owada z dyszy.

Jeżeli posiadasz kabel, to warto się podłączyć pod kompa może będzie jakiś problem, sprawdz przewody i wtyczkę od pompki czy sa dobrze wpięte.
      ↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑

Komentarz

• wityah
        Classic
        • 2010
        • 2

Dzięki za podpowiedzi. Skończyło się jednak na wymianie pompki. Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...