[O2] kontrolka wspomagania dziwne zachowanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jpiotr
    Classic
    • 2015
    • 3

Zamieszczone przez Agamek12
    A te parę tysięcy lajków profilu OCP na "fejsie" dały "zielone ludki"...
    Napisał to "zielony" użytkownik OCP :Bojesie:
  • Lukaszwafka
    Classic
    • 2013
    • 6

Witam,

mam takie problem, jakiś czas temu bez konkretnego powodu pojawiła mi się kontrolka kierownicy (żółta), pojawiła się podczas skrętu, samochód zaczął się dziwnie zachowywać tak jak by po puszczeniu kierownicy nie odbijał, kontrolka pali się po ponownym zapaleniu samochodu również, wspomaganie działa jak by ciężej ale działa. Po nocy kontrolka zgasła i wszystko wróciło do normy. Kiedy podpiąłem pod kompa auto wyskoczył błąd kolumny kierowniczej.
    Przejeździłem tydzień i to samo, nie był odpinany akumulator, ładowanie jest prawidłowe. Pompa wspomagania jest całkowicie elektryczna więc to nie płyn, gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam

Komentarz

• patryk23
      L&K
      • 2011
      • 1105
      • Octavia II (1Z3)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

To musisz zobaczyć jaki to był błąd. Jak G294 czujnik w maglu to troche zabawy . albo wtyczka dostaje wody albo sam czujnik.W najgorszym wypadku pada sam czujnik .

Komentarz

• krzynol
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 10960
        • Superb II combi (3T5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Lukaszwafka
        Kiedy podpiąłem pod kompa auto wyskoczył błąd kolumny kierowniczej.
        dokładnie podaj błąd
        bo to równie dobrze może być błąd czujnika skrętu np.
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• pawel_breslau
          Ambiente
          • 2014
          • 175

Ja miałem podobny przypadek tylko, że po kierownicy "padało" mi wszystko i na szafie załączały się wszystkie kontrolki łącznie z silnikiem KAPUT
          Po podłączeniu kompa wyskakiwał błąd, że padnięty jest czujnik kąta skrętu.
          Jednak w konsekwencji okazało się, że padł moduł ABS-u i to on tak szalał wyłączając wszystko po kolei.
          Nie mówię, że może tak być u Ciebie ale podsuwam jedynie pomysł, że nie wszystko złoto co się świeci i czasami trzeba szukać w innym miejscu
          Pozdrawiam.
          Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"

Komentarz

• Lukaszwafka
            Classic
            • 2013
            • 6

Witam Panowie.

Co do kodu będę musiał jeszcze raz na komputer pojechać aby wam dokładnie powiedzieć co to jest.
            Dziwna sprawa dziś po trasie jak auto wystygło zauważyłem że mam mało płynu chłodniczego. Dużo poniżej minimum. Kupiłem litr borygo, weszło całe, kupiłem kolejny litr borygo weszło pół. Po tej akcji nie zapala się jak na razie kontrolka. Czy to może mieć związek. Ona się zapalała przy skręcie może się przelewało i wykrywał że nie ma?
            Jak kupowałem samochód w aso ten błąd kierowniczy wyskoczył również, powiedziano mi że jest to błąd nie ciągły i aby się tym nie sugerować, może oszukali. Jak tylko podepne pod kompa napiszę kod błędu.

Dziękuję za rady

Pozdrawiam

Komentarz

• przemik
              RS
              • 2012
              • 1610

Przy skrecie jak sie auto nachylilo to zareagowala kontrolka plynu... malo miales :wink:
              Przemek
              DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
              A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
              80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

Pracuję...