aniol, nie fandzol, Ty mosz blokowisko w niebie :P
Nieregularny zapłon na cylindrach
Zwiń
X
-
Nieregularny zapłon na cylindrach
Koledzy, możecie doradzić co robić?
Otóż wczoraj, gdy odpalałem skodzianke po pracy nie zgasła mi kontrolka silnika. Po ruszeniu cały czas migała. Przejechałem ok 300 m, zatrzymałem się, wyłączyłem silnik. Po odczekaniu ok 1 minuty ponownie uruchomiłem motorownie i wszystko ok, żadnych alarmów.
Silnik nie wykazuje żadnych dziwnych objawów, ale na wszelki wypadek oddałem samochód do ASO.
Magicy zrobili diagnostykę i wyszło, że miałem nieregularny zapłon na 1 i 2 cylindrze. Skasowali błędy, zrobili jazdę próbną i wszystko ok. Diagnoza jest taka, że albo świece (które były wymieniane w lipcu 2013) albo przewody. Propozycja ASO jest taka, żebym dalej pomykał i jak wystąpi kolejny alarm będą działać w temacie. Niby ok, ale jest jeden problem. 31 lipca jadę z rodzinką na Chorwację i trochę mi się ciśnienie podniosło. Nie bardzo uśmiecha mi się naprawianie auta w obcym kraju, płaczące dzieciaki i nerwowa małżonka :?
Miał ktoś podobny problem?2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIczto, z tego co pamiętam arkham miał podobne problemy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=76003
Pocieszam się, że u mnie wygląda to mniej dramatycznie ... na razie.
Odgrzebałem swoją historię i okazuje się, że przed wymianą rozrządu miałem podobny błąd, ale na 3 cylindrze! Przy czym, wtedy nie miałem żadnych alarmów poza swoim przeczuciem.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
Komentarz