Klimatyzacja słabo chłodzi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gumixxxx
    Classic
    • 2012
    • 6

aha, czyli rozumiem, że gateway, AFS itp, są głównie po to, żeby mieć całą funkcjonalność właśnie AFSa?
    Jeśli miałbym jechać do Płocka tylko po to, żeby mi zamienili lampy i założyli przejściówki, to pewnie i sam bym to ogarnął. Wtedy jak rozumiem lampy się w ogóle nie ruszają, nie poziomują itp. Po prostu są w jakimś ustawieniu i świecą?

Spryskiwaczy ja nie potrzebuje, tylko chodziło mi o te przeglądy czy da się przejść. Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym kiedykolwiek korzystał ze spryskiwaczy jak mogę przetrzeć lampy szmatką. A do tego musiałbym wymienić też zderzak na ten z otworami, co już jest paranoją lekką w nowym aucie

więc myślę, że poczekam 4 lata do końca gwarancji i na pewno zrobię xenony z LEDami. No chyba, że wtedy będę miał już inne priorytety...

Albo jak się wkurzę to sprzedam teraz auto póki nówka i kupie jeszcze raz Style'a z Amazing i dodatkami które mam aktualnie. Ale to pewnie bym trochę stracił, choć na samej różnicy nie koniecznie, bardziej od nowa pełen pakiet ubezpieczenia, rejestracja itp... No i oczekiwanie 2 miesiące na nowe auto
  • panton
    Classic
    • 2010
    • 18

Witam.Jak by co to nie poszedłem na łatwiznę, szukałem na forum ale nie mogłem o tym nic znaleźć.Mój problem polega na tym że klima zaczęła słabo chłodzić. Pojechałem na warsztat, tam upewnili się że sprężarka chodzi, więc uznali że jest mało czynnika, to nabili. Weszło jakieś 250. Ale niestety nic się nie zmieniło.Pojechałem więc do innego warsztatu,który zajmuje się tylko klimą. Sprawdzili że czynnik jest, że rura jest zimna i jak się włącza AC to obroty wzrastają, więc sprężarka działa, działają i wentylatory. Diagnoza, siłowniczek nie przestawia klapy z nadmuch na klimę (jakoś tak, nie orientuje się w tym). Powiedzieli że się nie podejmą bo trzeba rozbierać deskę, bo ten siłownik jest gdzieś z tyłu kierownicy nad pedałami i to za dużo roboty.Zaglądałem nad pedały i znalazłem jakąś "skrzyneczkę" z opisem AC. Odpaliłem auto i jak włączałem i wyłączałem klimę to coś tam pstrykało i po kilkunastu naciśnięciach przestało, jak by coś się osra... .Moje pytanie.Czy to może być przyczyna, jak tak to jak się za to zabrać.Z góry dziękuje. Pozdrawiam.

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

może pomoże
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• panton
        Classic
        • 2010
        • 18

Dzięki tomus7 za zainteresowanie się tematem. Poczytałem co mi podsunołeś. Tylko się zastanawiam, bo tam opisują, że na przykład nie chłodzi im z lewej lub prawej strony i sprawdzają czujniki temperatury. A u mnie wszędzie tak samo słabo chłodzi, jak by jakiś główny silniczek który odpowiada za całość nadmuchu z klimy nie działał.Nie wiem czy to w tej sytuacji ma znaczenie ale zapomniałem napisać że mam półautomatyczną klimę. Pozdrawiam.

Komentarz

• kusnier
          Ambiente
          • 2014
          • 249
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

panton
          i co dalej w temacie ?
          działa ?
          Tomek

Komentarz