no to przesyłać fotki
[O2] Kontrolka zużytych klocków...
Zwiń
X
-
[O2] Kontrolka zużytych klocków...
Witam
W weekend postanowiłem nieco upięknić moje cacko i pomalowałem zaciski hamulcowe na czerwono. Ku mojemu zdziwieniu po tym zabiegu zaświeciła się kontrolka informująca o zużytych klockach, a wszystko było wymieniane - marzec - kwiecień 2014 r.
Co może być przyczyną, bo klocki naprawdę wyglądają jak nowe ??
Dziękuje
-
-
_Tomek, a tam jest przewodzik z wtyczką, nie? to się przyjrzyj - lewy przód->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _Tomekobudowa plastiku pęknięta
nie ma styku i zapala się kontrolka
albo naprawiac albo wykodować wskażnik zuzycia z zegarówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
_Tomek, można- dobry elektryk ci to naprawi albo wymiana na nowy
popytaj w wątku o spotach w twojej okolicy czy nie polecą jakiegoś fachowcaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _Tomekodciąć - dolutować i będzie dobrze
tylko dobrze trzeba zaizolować bo znowu będzie to samoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _Tomekale mam pytanko gdzie te kabelki prowadzą - do skrzynki z bezpiecznikami - komputera ??->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
_Tomek, w tej sytuacji olej ten kabelek, wykoduj z licznika kontrolkę
przy wymienie klocków, podłączysz nowy kabelek i zakdujesz lampke->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _TomekJest na pewno bo go nieco poprawiałem bo jest obudowa plastiku pęknięta. Ale przewody całe.
Dokładnie lewy przód.
1. Rozbierasz wtyczkę, tj. wyciągasz z niej dwa przewody łączysz razem izolujesz i zapominasz o problemie. A przewód od klocka obcinasz.
2. Na znanym portalu aukcyjnym kupujesz wtyczkę o nr 1J0973802, która kosztuje ~ 10 PLN. Ze starej złamanej wtyczki wyciągasz przewody, na których są oryginalnie zaciśnięte piny, wsuwasz je do nowej wtyczki, aż do zablokowania pinów w nowej fioletowej prowadnicy wtyczki. Naciągasz izolację gumową i cieszysz się z udanej naprawy.
U mnie wtyczkę rozwaliłem przy wymianie klocków i naprawiłem sposobem nr 2.
Komentarz
-
-
Części zamówione.
Będę działał jak przyjdą. Dziękuje za rzeczowe wyjaśnienie sprawy.
[ Dodano: Nie 17 Maj, 15 10:15 ]
Cześć - ogrzewam nieco kotlecika.
Po moich poprzednich zabiegach - czyli posklejaniu wtyczki - miałem z tym spokój do kwietnia. Kontrolka zapaliła się ponownie. Wkurzony rozebrałem wszystko odciąłem przewody i zlutowałem - jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że kontrolka dalej się świeci. Kabel od koła nie jest uszkodzony, co by to mogło być ??
Komentarz
-
Komentarz