[O2FL] Otwory odpływowe w drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mieszczu
    Drive
    • 2009
    • 40

Wpadniecie na Spota do Katowic??
  • franek4always
    Drive
    • 2008
    • 58

Ostatnio zauważyłem nast. zjawisko. Po każdej większej ulewie jak otwieram drzwi to leje się woda z otworów odpływowych umieszczonych w dolnej części drzwi. Zastanawiam się nad 2 rzeczami:
    1.Dlaczego zbiera się w drzwiach tyle wody? Po co są uszczelki?!
    2.Dlaczego woda spływa dopiero po otwarciu drzwi? Czy nagromadzona woda nie powinna być odprowadzona niezależnie od tego czy drzwi są otwarte, czy zamknięte.

Problem dot. wszystkich drzwi, a jak jest u was?

Komentarz

• krzysn
      Rider
      • 2007
      • 515

U mnie tak samo, woda wycieka po ruszeniu samochodem.

Komentarz

• Goofer
        Drive
        • 2006
        • 81

Też mam tak samo, już myślałem że to u mnie coś nie tak ale widzę że kłaniają się słowa serwisu... "ten typ tak ma", co nie zmienia faktu że wg mnie woda z drzwi powinna być odprowadzana na bieżąco a nie stać i czekać do momentu otwarcia drzwi
        Była O1 1.6 AEE
        Było A4 B5 1.6 ADP
        Jest O2 FL 1.9 BXE

Komentarz

• franek4always
          Drive
          • 2008
          • 58

Zamieszczone przez Goofer
          Też mam tak samo, już myślałem że to u mnie coś nie tak ale widzę że kłaniają się słowa serwisu... "ten typ tak ma", co nie zmienia faktu że wg mnie woda z drzwi powinna być odprowadzana na bieżąco a nie stać i czekać do momentu otwarcia drzwi
          No właśnie, jak auto postoi dłużej pod chmurką to woda pięknie zrobi swoją robotę

Komentarz

• Jareczek71
            Drive
            S_OCP Member
            • 2005
            • 88

U mnie jest dokładnie tak samo. Po deszczu albo umyciu samochodu woda spływa z drzwi dopiero po otwarciu. Wygląda na to, że otwory odpływowe są zasłaniane przez uszczelkę po zamknięciu.

Jarek
            O2 2.0 FSI (BVY) Elegance 150 KM 200 Nm ...najbardziej aksamitny silnik benzynowy VW...

Komentarz

Pracuję...