octavia II 2006 1.9 tdi 105km dymi po daniu gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DOMINSPORT
    Classic
    • 2010
    • 4

Dzięki Eidos71, dodałem jeszcze jeden aplikator MF, ręcznik (spróbuję tę Cobrę, będę miał porównanie do Megsa z zestawu) i jako QD wybieram Meguiar’s Ultimate Quik Detailer. I tym oto sposobem dobijam do prawie 500zł za waciki ;-)

Plastiki przed dressingiem oraz felgi wystarczy wyczyścić APC ? Nie chcę za bardzo bawić się w czyszczenie felg, bo one (zwłaszcza w zimie) i tak brudzą się najszybciej...
  • koni30
    Classic
    • 2008
    • 16

Witam forumowiczów mam problem ze skodą octavią II 1.9 tdi 105km zaczeła dymić na niebiesko po daniu gazu do oporu ,zrobiłem logi wtrysków może ktoś ma jakiś pomysł.

[ Dodano: Pią 12 Wrz, 14 15:08 ]
    Zamieszczone przez koni30
    Witam forumowiczów mam problem ze skodą octavią II 1.9 tdi 105km zaczeła dymić na niebiesko po daniu gazu do oporu ,zrobiłem logi wtrysków może ktoś ma jakiś pomysł.
    logi z vaga

Komentarz

• Weso
      Drive
      • 2014
      • 47

Oleju nie ubywa w większych ilościach? Skontroluj luz na wirniku w turbosprężarce.

Komentarz

• koni30
        Classic
        • 2008
        • 16

raczej nie coś tam pobiera ale nie w nadmiernych ilościach , luz da się sprawdzić bez rozbierania sprężarki ?.A jeżeli był by duży nadmiar oleju czy to by mogło być przyczyną dymienia ?

[ Dodano: Sob 13 Wrz, 14 00:26 ]
        A czy wtryski mieszczą się w tolerancji ?

Komentarz

Pracuję...