maksiu,
Filrt Dpf
Zwiń
X
-
Filrt Dpf
Witam .
Zwracam sie z problemem ktore nie daje mi spac po nocy...
Konczący sie DPF. Masa popiolu 65g.
Dostalem propozycje od jednej firmy ktora zajmuje sie chemicznym czyszczeniem DPF-u ze mi go wyczyszcza do 95% za 350 Euro, w sumie nie malo.
Robil to ktos z Was kiedys? Jakie sa skutki?
Zawracac sobie tym glowe czy dolozyc i wymienic?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
BBdawid
-
-
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez himiDokładnie, to nie Polska, tam taki zabieg, szybko wychwycony przez służby drogowe, może znacznie przekroczyć 360 euro
Komentarz
-
-
jezeli tak się sprawy mają, no to pozostaje czyszczenie albo wymiana. a swoją drogą jak tam służby sprawdzają podczas kontroli czy auto, które miało fabrycznie dpf juz go nie posiada? a nie ma przypadkiem jakis urzadzen symulujacych dpf?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
U nas nawet na przeglądach spalin nie sprawdzają :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Według mnie to muszą miec jakies urzadzenie przy sobie bo tak "na oko" lub na węch to nie bardzo przystoi
Zamieszczone przez cysterniarzKtoś kiedyś widział taką kontrolę, przerobił to na swoim aucie, czy to bardziej taki mit i coś w rodzaju czarnej wołgi ?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzZamieszczone przez robekcoolSamochód niekoniecznie, właściciel już tak.Zamieszczone przez himiZdaje się, że ładują w rurę czujnik i po zawodach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmiałem niedawno możliwość stania obok O2FL z wyciętym DPF i to czuć na kilometr - śmierdzi jak z KamazaOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
nie wiem, BKD zapewne ma katalizator, który w nie BKD jest razem z DPFem i wycięcie tego kompletu owocuje takim a nie innym smrodem - normalnie ustać się nie da przy pracującym samochodzie - uwierzcie mi, że mam w poważaniu ekologię i ekologów, ale dało mi to trochę do myślenia.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Mam wyciętego DPF-a w BMN-ie. Nie zaobserwowałem jakiegoś zwiększonego smrodzenia zbytnio...Ale ja za bardzo nie wwąchuję się w wydech :diabelski_usmiech
Zauważyłem natomiast zmianę dźwięku silnika na zewnątrz... I wg mnie in minus...Tak jakoś metalicznie trochę...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz