Pompa wody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • missiak177
    Classic
    • 2018
    • 2
    • Octavia III (5E3)
    • AXP 1.4 MPI 75 KM
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CHPB 1.4 TSI 150 KM

Pompa wody

W związku z koniecznością nagłej dostawy zaszłą potrzeba skorzystania z usług jednej z częstochowskich wypożyczalni aut dostawczych, w grę wchodziło wypożyczenie czterech pojazdów zdolnych przewieść palety z towarem, czas naglił, wiec niestety (teraz mogę to powiedzieć) decyzja byłą szybka.

Moje spostrzeżenia:
    - pierwsze auto nie wyjechało z placu (awaria), a do kabiny przy próbie ruszenia momentalnie wlało się wiadro wody,
    - drugie (niesprawny nawiew, ogrzewanie, niesprawny hamulec ręczny, niesprawne zamki w drzwiach w tym w części załadunkowej, niesprawny wskaźnik poziomu paliwa, ogumienie do wymiany)
    - trzecie (niesprawne ogrzewanie, niesprawne radio, niesprawny wskaźnik poziomu paliwa, ogumienie do wymiany, niesprawny ręczny za sprawą czego zablokowaliśmy samo centrum jednej z europejskich stolic na dobre 15 min.)
    - czwarte auto (sprawne)

Umowa
    - auta bez AC / Assistance
    - wypożyczający oświadcza, iż znany jest mu stan techniczny pojazdów i nie wnosi zastrzeżeń do niego
    - limit dzienny 500 km

Po wynajmie prowadząca działalność zadała sprytne pytanie, czy wnosimy jakieś uwagi do stanu technicznego, co w korelacji z umową, w której 2 dni wcześniej podpisaliśmy, że jest ok oznaczałoby, iż będziemy odpowiadali za dostrzeżone wady. Dodam, iż nie było możliwości wykonania jazdy próbnej przed wypożyczeniem.

WIEM WIEM NASZE BŁĘDY SZYBKO I BEZ ROZSĄDKU - ale nauka nie poszła w las ......
  • missiak177
    Drive
    • 2014
    • 53

Pompa wody

nie wiem czy wybralem odpowiedni dzial

moje pytanie brzmi ile moze wytrzymac pompa wody od nowosci, ile przebiegu
    i czy jezeli pompa wody sie powoli zuzywa to moze szumiec?

Komentarz

• robreg
      L&K
      • 2010
      • 1195
      • Octavia I (1U2)
      • AXP 1.4 MPI 75 KM

pompa wody może nie wytrzymać nawet 60.000km. W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe.
      Pozdrawiam, Robreg.
      ----
      furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• misiek180601
        Ambiente
        • 2012
        • 101
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja w moim 18.TSI wymieniłem po 140 tyś,myślę że nie ma reguły podobno to takie gówno że szkoda gadać.W ASO zaśpiewali za oryginał tyśaka ale kupiłem z Hepa zamiennik

Komentarz

• missiak177
          Drive
          • 2014
          • 53

no wlasnie ja mam 136 tys i nie byla wymieniana ;/

a moze ona szumiec ??

Komentarz

Pracuję...