Witam,
mam taki problem. Od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem silnika (muszę kręcić jakieś 4-5 sec żeby zaskoczył). Dodam że rozrusznik kręci jak szalony. Nigdy nie dzieje się to rano na zimnym silniku. Zazwyczaj jak gdzieś jadę i zatrzymuje się do sklepu na 20-30 min (temp. przy odpaleniu silnika np 40 stopni) wówczas odpala ale trzeba go dłużej kręcić. W tym roku przed wakacjami wymieniany był rozrząd. Przebieg auta to 90000 km. Na vag-u pokazał mi raz błąd P3007 Camshaft Position Sensor G40.: no signal.
Potwierdzam poprzednika, miałem dokładnie ten sam problem. Co prawda w 2.0 TDI ale, czujnik położenia wałka rozrządu robił całą robotę. Na VASie wyszło 138 błędów tego czujnika, a przede wszystkim nie można było się z nim połączyć.
Po wymianie wszystko gra, a Octa pali bez najmniejszych problemów.
No i najważniejsze, nie wiem jak w 1.9 ale u mnie czujnik siedzi pod rozrządem, więc bez jego demontażu / zalecam od razu wymiany nie ma szans aby go wymienić..
O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836 Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Też się nad nim zastanawiałem. Zadzwoniłem do ASO skody i powiedzieli mi że sprzedają kilka sztuk rocznie(bo mało awaryjny element) więc pomyślałem że chyba nie to. Jaki zamiennik polecacie bo oryginał chyba ponad 400 zł.
Komentarz