1.4 tsi - stukanie w czasie zmiany biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lateralus
    Classic
    • 2011
    • 20

Ja mam tak u żony w BMW.
    Swiatła dzienne palą się wraz z postojowymi z tyłu.
    Brak wtedy oświetlenia nad tablicą.
    Wkurzało mnie to kiedyś ale w sumie w pochmurne dni jest idealnie bo i z tyłu jestem widoczny.
    Plus jest jeszcze w tunelach.
    Mając wyłączony tryb "auto" nie włączają mi się xenony na czas przejazdu przez tunele czy pod wiaduktami jak to się często dzieje.
  • rodro
    Ambiente
    • 2010
    • 238
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Był już taki wątek, w którym niektórzy użytkownicy samochodów z silnikiem 1.4 tsi caxa, zgłaszali problem pojawiających się stuków po zwolnieniu pedału sprzęgła i dodaniu gazu. Problem pojawiał się wraz ze spadkiem temperatury zewnętrznej.
    W moim samochodzie udało się ustalić przyczynę stukania, stukały wodziki sterowania skrzynią przekładniową, uderzały o osłonę termiczną. Problem rozwiązany przez ASO - odgięto odpowiednio osłonę termiczną.

Komentarz

• pawelsz
      Drive
      • 2009
      • 40

Mi coś głucho stuka przy ruszaniu i już kilka razy zgłaszałem będąc przy okazji w serwisie i oczywiście mówią że nic nie słyszą bądź że to tak ma być. Zawieszenie ok, poduszki ok. Zaczyna mnie to trochę irytować tylko u mnie jest odwrotnie im zimniej tym mniej stuka. Może to sprzęgło bo wcześniej kobitka jeździła. Objaw występuje jedynie na jedynce i wstecznym podczas jazdy tego nie słychać. Jeden trop mam - te wodziki, macie jakieś kolejne?

Komentarz

• slawciol
        Rider
        • 2014
        • 264

W którym miejscu odgieli osłone termiczną? U mnie jest takie turkotanie przy ruszaniu.
        czarna perła

Komentarz

• rodro
          Ambiente
          • 2010
          • 238
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Niestety nie wiem, nie pozwalają być przy aucie w czasie, gdy jest na podnośniku, ale operacja trwała 40-50 minut. W pierwszej wersji miałem przyjechać ponownie do ASO, bo osłona miała być zdjęta i ponownie założona, co miało zająć około godziny, ale obyło się bez powtórnej wizyty.

Komentarz

Pracuję...