jendrek1975, Cihna Post http://track-chinapost.com/ jeżeli przez nich jest dostawa.
olej w zbiorniczku wyrownawczym plynu chlodzenia
Zwiń
X
-
witam wszystkich klubowiczow,mam problem z olejem w ukladzie chlodzenia dodam ze rok temu wymienialem glowice i walki rozrzadu.Dzis rano odpalilem auto ,a po okolo 3 minutach zapalila sie kontrolka malo plynu w zbiorniczku wyrownawczym spawdzam a tu jest olej.
-
-
Tomi 74, co można powiedzieć - temat rzeka, wałkowany wielokrotnie.
Płyn mógł pójść w olej, mógł też ubyć sobie nieszczelnością na zewnątrz.
Nie napisałeś, czy olej w misce jest czysty, czy ma kolor kawy z mlekiem.
Nie napisałeś jaki masz silnik!
Możesz mieć nieszczelność głowicy (lub UPG) pomiędzy kanałem olejowym i kanałem chłodnicy, mógł też olej być od zawsze.
Nie napisałeś kiedy się to stało, kiedy zauważyłeś że olej się pojawił a kiedy jesteś pewien, że go tam nie było.
Usterka z cyklu - zabieramy ......... w troki, do tego bierzemy oczy, sprawne ręce, zakasane rękawy, narzędzia, otwarty umysł i kręcimy, patrzymy co w silniku widać, wyciągamy wnioski. Znad klawiatury mało co się pomoże.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
ile tego oleju w zbiorniczku wyrównawczym układu chłodzenia jest?
ile jest go w misce olejowej? Chodzi o odpowiedź na pytanie, czy mniej więcej to co znikło z miski olejowej, znalazło się wszystko w układzie chłodzenia, czy jest jeszcze jakieś miejsce wycieku?
zapaliła Ci się kontrolka poziomu płynu i sprawdziłeś płyn. A wcześniej, przed tym incydentem kiedy ostatni raz dokładnie sprawdzałeś poziom oleju silnikowego i poziom płynu chłodzącego w silniku?
pytanie do obeznanych lepiej w BKD: czy to maleństwo ma chłodnicę oleju (w sensie element, gdzie prócz głowicy mogłoby dojść do powstania koktajlu Mołotowa)? - wydaje mi się, że w BXE mam coś takiego, gdzie olej chłodzony jest płynem chłodniczym i jest to miejsce potencjalnego pomieszania się oleju z płynem - ale w przypadku nieszczelności w tym elemencie, chyba na zimnym silniku cały płyn spłynąłby do miski olejowej i byłoby tam bardzo dużo kawy z mlekiem.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
nie jestem wstanie stwierdzic czy to co ubylo z miski jest w wodzie ,plyn ubywal mi ale z powodu uszkodzonego zbiorniczka plynu ,po wymianie ok.Z olejem nie bylo wyciekow,a auto odebralem 10 dni temu od lakiernika i wszystkie plyny mialy stan i nic niewyswietlalo ubytkow na
komputerze.posiada chlodnice oleju .pozdrawiam
.
[ Dodano: Pon 15 Gru, 14 18:08 ]
witam.dzieki za naprowadzenie na usterke z chlodnica oleju ,to ona pekla ,po wymianie jest ok
Komentarz
-
Komentarz