Jak usunac olej z plynu chodniczego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kasiaoktavia
    Classic
    • 2011
    • 5

Jeslibmozna ile.co laska taka kosmetyka i gdzie wykonana ?
  • Tomi 74
    Classic
    • 2010
    • 10

witam.wymienialem chodnice oleju bo pekla na nowa niestety po plukaniu srodkami ukladu dalej pojawia sie olej jak go usunac ,bo ciagla wymiana plynu pusci mnie z torbami.pozdrawiam

Komentarz

• pejo
      Rider
      • 2010
      • 286
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

A ile razy płukałeś układ? Znam przypadek, że trzeba było płukać 7 razy i dopiero nie było oleju.

Komentarz

• matys2905
        Drive
        • 2014
        • 42

Kolego przechodziłem to samo z ta samą awarią. Płukanie 6 razy w tym raz za środkiem i raz bieżącą wodą.
        Płyn czysty natomiast na zbiorniku został osad w niektórych miejscach tak jakby się wżarł w plastik. Jako że nie jestem wielkim estetą wymianę zostawiłem na przyszłe lato.

Komentarz

• kazik4x4
          RS
          • 2008
          • 2728

A w czym przeszkadza niewielka ilosc oleju w czynniku chłodzącym? W niczym. Nie ma żadnego wpływy na jakość chłodzenia. Ja bym się nie przejmował tylko jeździł.
          Jedynie komfort psychiczny właściciela może nieco szwankować

Komentarz

• grisza76
            Drive
            • 2014
            • 63
            • Octavia III combi (5E5)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

...olej niszczy elementy gumowe układu chłodzenia, dodatkowo powoduje pogorszenie wymiany ciepła w chłodnicy i nagrzewnicy. Generalnie długotrwała jazda z olejem w układzie chłodzenia prowadzi do konieczności wymiany wszystkich elementów gumowych, więc robi się niemiło.

Sugeruję zastosowanie czegoś takiego: http://www.motochemica.pl/?s=Bio+Degreaser,

Zazwyczaj wystarcza jedno płukanie. Ten środek stosują często w ASO Dafa, Mana i Scanii - im zależy na tym, by problem usunąć bez konieczności kilkukrotnych przestojów - ma zadziałać raz, a dobrze
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=85575

Komentarz

Pracuję...