salvado, jest to do zrobienie tylko trzeba mieć sposób ,ja to robie bez zdejmowania koła, bo gdy rękami ustawiam amor w kielichy i go naciskam na dół to do pomocy używam jeszcze nogi dociskając nią koło w dół i musi wyjść, mogę tobie jeszcze napisać w ja w 4x4 mam jeszcze tulejki podnoszące prześwit i jest przez to weselej przy wymianie .
[O2FL] dziwne terkotanie 1.9tdi 105KM- od 2500-3500 obr -
Zwiń
X
-
[O2FL] dziwne terkotanie 1.9tdi 105KM- od 2500-3500 obr -
Octavka II 1.9TDI 105KM BXE 2010r, nie ma spadku mocy, to terkotanie nie jest zawsze.....ale pojawia sie tylko "pod obiążeniem" miedzy mniej wiecej 2500-3000obr. Na postoju przy gazowaniu nie wystepuje.
Nagrałem nawet filmik, na każdy biegu tak się dzieje :/ najlepiej słychać powyżej 1min filmiku - http://youtu.be/u7IkxdBSfGo
Pojechałem z nią kiedyś na serwis, ale akurat to coś nie terkotało :/
Miał ktoś może taką przypadłość? Myślałem, że to plastikowa osłona, która jest na silniku, ale to nie to
- sprzeglo ok
- dwumasa ok
Co to może być??????????_______________________
była Octavia II 2007 1.9 TDI BXE Elegance
jest Octavia II FL 2011 1.9 TDI BXE Elegance+Dynamic Silver
-
-
mam ten sam problem i tez nie wiem co sie dzieje , nie jest to tak powtarzalne , na postoju przy dodawaniu gazu nie występuje , zauważyłem albo mi się tak zdaje że przy wchodzeniu powoli na biegu w lewy zakret jest to bardziej słyszalne . Mechanik nic mi nie znalazł , stwierdził że mam jezdzic i porzyjechac jak bedzie bardziej slyszalne . Ale w ten sposob to auto moze mi na drodze odmowic jazdy i wtedy bedzie juz za pozno .
Komentarz
-
Komentarz