Zamieszczone przez klarus
[O2FL] Czujnik płynu do spryskiwaczy a płyn ORLEN
Zwiń
X
-
[O2FL] Czujnik płynu do spryskiwaczy a płyn ORLEN
Nie udało się wynaleźć innego tematu żeby się podpiąć, dlatego tworze nowy temat, wręcz prozaiczny ale jednak.
Otóż przed świętami zatankowałem autko i dolałem 4l płynu zimowego do obecnego już letniego. Oczywiście skorzystałem ze spryskiwaczy wszystko było ok. Przez święta autko stało i dzisiaj wsiadając do niego, zastała mnie żółta kontrolka informująca o braku płynu. Oczywiście płyn był i spryskiwacze przedniej szyby działały jak należy. Problem był z tylnimi ale po półtorej godziny wożenia się po mieście i ten zaczął działać choć nie do końca sprawnie jak wcześniej.
Gdzie szukać problemu? Czy zamarznięty płyn mógł zepsuć czujnik? Czy wystarczy wstawić auto pod dach w jakiejś galerii na godzinkę, dwie czy raczej uderzać od razu do warsztatu? Swoją drogą nie było problemów przy większych mrozach.
-
-
Zamieszczone przez Northeuszbo samego czujnika nie da się chyba wymienić.
[ Dodano: Pon 29 Gru, 14 16:35 ]
np http://allegro.pl/czujnik-poziomu-pl...928816874.html
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregJa go dokladalem do niewyposazonego wen auta wlasnie przez dziure na reflektor pmg przedni.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez robregJa go dokladalem do niewyposazonego wen auta wlasnie przez dziure na reflektor pmg przedni.
dla niezorientowanych: halogen pmg prawy.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
robreg, a co z opiłkami, które wpadły do zbiornika?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolrobreg, a co z opiłkami, które wpadły do zbiornika?
To, co obskubałem po wytopieniu dziurki, częściowo wpadło do środka zbiorniczka - bywa. Aby poprosić ciała obce o opuszczenie wnętrza zbiorniczka, przepłukałem zbiornik spryskiwacza ok. 10l wody, przed tym, jak zainstalowałem czujnik. Co wpadło do środka, zaczęło pływać po powierzchni wody i grzecznie wypłynęło nową dziurą na bok. Potem już tylko uszczelka, czujnik i viola, upgrade gotowy do pracy.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez robrega jak wymieniasz żarówkę w halogenie?
kupa roboty niestety :wink:
Zamieszczone przez irekkSpuscilem plyn i odczekalem 4h w ciepelku. Zalalem nowym (BP) i dupa. Trzeba warsztat odwiedzic - w zderzaku rs nie ma dostepu do zbiornika. Zalamka.
Ocet ma wyjściowo 10%, po rozcieńczeniu go 4,5 litrami wody, osiągnie on stężenie ok. 1% więc nie powinien on mieć negatywnego wpływu na lakier (niczego jednak nie gwarantuję!!!).
Po tej operacji powinien znakomicie odkamienić i oczyścić z osadów zarówno pompkę spryskiwacza jak i zbiorniczek.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
Komentarz