Otoz dzisiaj parkuja maja skodzinka przydazyła sie dziwna akcja , a mianowicie przestalo mi wswietlac na ekranie radia samochodu oraz czujnikow do tego dzwiek załacza sie tylko raz po ponownym uruchomieniu samochodu. Czy ktos z was mial taka przygode ?
Miałem podobną sytuacje okazało się że po z czytaniu błędów z kompa spalił się "bzyczek" który jest z tyłu auta pod tapicerką w słupku.Poczytaj w archiwum możesz coś znajdziesz
polecam pierw obejrzec wiazke i wtyczki do PDC. Jesli nie masz VAGA to :
Zaczynamy od sciagniecia tylnej oslony - zaraz za zderzakiem z tylu trzyma sie na torxach.
Tam pod zderzakiem ida kabelki od czujnikow. Sprawdz polaczenia, spryskaj connectem.
Pozniej wiazka wchodzi do auta, idzie po stronie kierowcy - za boczkiem w bagazniku jest sterownik, od niego ida kable slupkiem dolnym - tj do miejsca, gdzie jest napinacz pasa - tam jest bodajze brzeczek i dalsze polaczenie do skrzyni biegow bodajze.
georgg, czy moglbys podeslac mi link do tego forum badz jakos bardziej szczegółowo opisac ?? Wybacz ale jestem kompletnym laikiem jezeli chodzi o mechanike
Tak sie zastanawiam czy moze to byc np Bezpecznik czy cos w tym stylu
misiek180601, a powiedz mi czy ten nr katalogowy bd pasowac do O2 ale przed FL
[ Dodano: Pią 23 Sty, 15 14:53 ]
Dzisiaj rano parkujac w pracy , sygnał biegu wstecznego zaczał działać a po przyjezdzie z pracy juz nie macie jakies propozycje co do przyczyny usterki ?
Komentarz