Witam chcę kupić skodę octavię i mam pytanie : czy jest możliwe że pasy wszystkie cztery są wystrzelone a poduszki nie?. sprzedający twierdzi że poduszki są całe jak je sprawdzić?
Xracer, k....... jest to, ze poduszka pazazera wypala zawsze, nawet jak nikt tam nie siedzi. Jesli ktos jezdzi sam, wylacznik poduchy pasazera to oszczednosc okolo 3000pln, bo po dowolnym dzwonie czołowym samochod ma sie nadawac do kasacji....
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Odkąd fotelik syna zawital na przodzie, u mnie juz dwa lata poducha pasazera jest wylaczona i chyba dlugo wlaczona nie zostanie.
Dawniej poduchy wypalaly selektywnie (pasazera tylko, jak ktos tam siedzial), dzisiaj ta w kierownicy ma uratowac drajwera, ta obok ma napedzic koniunkture producentow kokpitow.
Podle.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
marcink_1 napisał/a:
Trzeba sprawdzić. Jednak kiedyś słyszałem, że napinacze w pasach szybciej działają niż poduszki, więc opcja, że poduszki są dobre jest możliwa.
Pozdrawiam.
taaa jasne...
Potwierdzam. klientka przywalila przednia lewa strona w slupek ( "rogiem") Jej pas (prawy RHD), poduszka na lewym siedzeniu do wymiany jak i tylny lewy pas (nie wiem czemu nie pytajcie). Oczywiscie nadkole do roboty, prog itp. A ze bylo to renault to i sterownik poduszek do wymiany.
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Komentarz