rafiki, w takim razie ja poproszę dodatkowo jedną w wersji ENG
Relingi dachowe - korozja
Zwiń
X
-
Tak - relingi w kolorze nadwozia.
cytat z serwisu:"...Przedłużona gwarancja 3 letnia dotyczy wad lakieru nadwozia, nie dotyczy wyposażenia samochodu jak np. relingi, alufelgi.
Reasumując, podtrzymuje swoje wcześniejsze stanowisko - Pana zgłoszenie nie może być rozpatrywane w ramach 3letniej gwarancji."O2 FL 2012 2.0 CR CFHF
Komentarz
-
-
Korozje tych relingów jestem w stanie sam ogarnąć. Jak by była szansa, że by zrobił to serwis na gwarancji to czemu nie próbować. Nie sądzę aby ktoś malował relingi w aucie leasingowym. Ale skoro piszecie, że fabrycznie nie były malowane - to mnie dziwi, bo wyglądają na fabryczne. Pewnie dam sobie spokój z ASO - bo nie będę się kopał z koniem. Relingi na 100 procent są w kolorze nadwozia i malowane matowym klarem. Nie jestem laikiem w tej dziedzinie.
Dzięki za odzew :-)O2 FL 2012 2.0 CR CFHF
Komentarz
-
-
rafal74, szans na gwarancji nie masz, ponieważ ta jest dwuletnia (chyba, że masz wykupioną przedłużoną). Prawdopodobnie, tak jak pisze Maicroft masz relingi "chromowane", czyli plastiki w kolorze srebrnym - akurat w Twoim przypadku jest to kolor podobny do koloru samochodu. Podaj na PW nr VIN to sprawdzę jakie masz relingi.
Na dobrej woli pewnie producent nie zapłaci za całą wymianę tylko będziesz musiał sam część zapłacić - więc zastanów się czy będzie to opłacalne.
Komentarz
-
Komentarz