Zamieszczone przez esiak
[O2] chłodnica
Zwiń
X
-
[O2] chłodnica
Instrukcji w łapkach nie miałem, znaczy się pani na jeździe próbnej świadomie/nieświadomie mnie oszukała :diabelski_usmiechTagi: Brak
-
[O2] chłodnica
Witam
jak w temacie a szczegóły w zdjęciach. W pierwszej chłodnicy od zderzaka mam takie "kuku" pewnie od kamyków. Zauważyłem podczas mycia i co najciekawsze myjąc myjką bezpośrednio chłodnicę z owadów można te "kuku" powiększać takie to słabe. Pytanie: zastanawiać się powoli nad wymianą, czy nie zawracać sobie................... . Widziałem kiedyś auto służbowe które miało od kamyków tak powybijane, że w środkowej części zostały praktycznie tylko poziome rurki. Jak nie wymienię to jakie skutki dla klimy?
-
Komentarz
-
andrzej1962, Jak układ jest szczelny to nie ma co się spieszyć.
A tematu o siatce (dodatkowej) w zderzaku nie przeglądałeś :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
żadnych, jak nagle klima zacznie coraz słabiej chłodzić, to dobry znak na wymianę, ale wcześniej sprawdź szczelność układu no i nie zapomnij o oliwce w sprężarce.Zamieszczone przez andrzej1962Jak nie wymienię to jakie skutki dla klimy?
ja po 6 latach, musiałem wymienić chłodnicę klimy, wyglądała ciut gorzej niż u Ciebie.
Komentarz
-
Nie myj skraplacza myjką ciśnieniową, bo go pozagniatasz i nie będzie przepływu powietrza, a wtedy na pewno go będziesz musiał wymienić a jest jeszcze niezły .jak kupisz nowy to max 4 lata i dziury wlecąOctavia II 11/2007 1.9TDi BXE 108 tyś km
Komentarz
-
Nie wlecą z siatką w kratce zderzaka :idea:Zamieszczone przez Adam78max 4 lata i dziury wlecąO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
Skraplacz to jest chłodnica a zielony kolor to kontrast. Dodaje się go po to, aby było widać gdzie jest nieszczelność
4 lata i dziury wylecą, miałem na myśliOctavia II 11/2007 1.9TDi BXE 108 tyś km
Komentarz
-
Adam78, A ja mam na myśli to aby dziury nie powstały.
Dlatego wspomniałem o dodatkowej osłonie-siatce.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
Komentarz