[O2FL] Problem z zamkiem drzwi prawych przednich

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michał725
    Classic
    • 2010
    • 32

Olej nie ma znaczenia, no chyba że jest podrobiony. Przerabiałem różne oleje ( marki, lepkości ) w 1.8 tsi i nie było znaczenia. Szkodnik jak chlał olej tak chlał.
  • ochman
    Ambiente
    • 2009
    • 175
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

dzisiaj pojawił mi sie tak nagle problem z otwieraniem drzwi prawych przednich, nie chcą sie otworzyć od zewnątrz ani od wewnątrz. Jak po uderzam pięścią w okolice klamki od zewnątrz to za którąś próba otworzą sie drzwi.
    Czyżby padł jakiś mikrostycznik w zamku ?

[ Dodano: Sro 27 Maj, 15 20:55 ]
    Ok, temat opanowany
    OchMan
    =====

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Kolego możesz podać jakieś szczegóły, bo mam to samo w O2FL tylko, że nie da się drzwi zamknąć ani z centralnego ani kluczykiem. Pozostałe chodzą dobrze.

Komentarz

• ochman
        Ambiente
        • 2009
        • 175
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez mac_aaron
        Kolego możesz podać jakieś szczegóły, bo mam to samo w O2FL tylko, że nie da się drzwi zamknąć ani z centralnego ani kluczykiem. Pozostałe chodzą dobrze.
        Trzeba niestety rozebrac drzwi a jest to dosc trudne i pracochlonne bo oslona metalowa jest nitowana.
        W moim wypadku byly to suche/posniedziale od wody lejacej sie przez drzwi (deszcz, mycie), sprezyny i zapadki mechaniczne zamka ktore sa nieosloniete i narazone na dzialanie czynnikow zewnetrznych.
        Po przesmarowaniu wszystko dziala jak wczesniej. Zama elektronika jest hermetycznie zamknieta wiec mniemam ze u ciebie tez wystarczy przesmarowac mechanike zamka i wszystko wroci do normy.
        OchMan
        =====

Komentarz

• mac_aaron
          Elegance
          • 2012
          • 984
          • Octavia III (5E3)
          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Dzięki za info.

Komentarz

Pracuję...