A Witek nie robi TSI, bo nie ma sprzetu czy nie ma czasu przysiasc i nauczyc sie ich robic :?:
Nowe TSI mają "tuning protection", a Witek nie ma jeszcze update'u softu, żeby to obsłużyć. Z tego co mi mówił to koszt tego jest spory, a zainteresowanie klientów marne, bo większość TSI to auta na gwarancji, więc mu się średnio opłaca. Ma mi dać znać jak tylko coś się zmieni w temacie.
P.S. Stare TSI (bez "tuning protection") już robił, więc doświadczenie już ma.
Cześć,
używałem szukajki, ale nie znalazłem podobnego tematu.
Mianowicie, chodzi o polecenie dobrego zakładu co by felgi aluminiowe wyprostował i niedrogo.
Żona w sobotę w nocy (ja jechałem obok "nabity" :evil: ) nie wyczaiła sfrezowanej nawierzchni w Izabelinie. Zaczęły się drgania na kole kierownicy, które występują mniej więcej od 50 km/h, a przy 100 km/h to już nieźle się niesie po podłodze.
Polećcie jakiś zakład w Warszawie od tych spraw. W serwisie mi palnęli taką cenę za nowe, że mnie zgięło w chińskie "s" :x
Pozdro
Paweł
Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
Byłem tam, oddałem im felgę i dostałem jeszcze bardziej poniszczoną, a ciągle krzywą. Druga też była krzywa, a oni wpierali mi, że jest prosta :roll: Ja zdecydowanie NIE polecam :evil:
Byłem tam, oddałem im felgę i dostałem jeszcze bardziej poniszczoną, a ciągle krzywą. Druga też była krzywa, a oni wpierali mi, że jest prosta :roll: Ja zdecydowanie NIE polecam :evil:
Dziwne, ja dostałem prostą :P I nie tylko ja.
Ale skoro tak mówisz to chyba tam nie wrócę.
W sobotę rano byłem w Radomiu. Pojechałem na przegląd Golfem V żony. Różnica w cenie-kosmiczna. W Wawce najtaniej jak znalazłem to wołali 750zł w Auto Viva na Połczyńskiej. Najdrożej było w Pol-Mot-cie na Felińskiego-1000zł.
A w Radomiu-cóż-zapłaciłem 469zł Zrobili dokładnie to samo, co mieli zrobić w W-wie, a prawie dwa razy taniej.....Gdyby robili Skody to jeździłbym do nich też na przeglądy. Miła obsługa.
Ale nie o tym chciałem napisać-widziałem w VW Ster (bo tak się nazywają) w Radomiu felgi aluminiowe 16" z oponami 205/55/16-cena za sztukę- 948zł :P A w Skodzie wołali 1500....i to za samą felgę....
Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
Nie neguje tego, że komuś wyprostowali i był zadowolony, ale mnie nie zachwyciła ich robota. Niewykluczone, że ktoś miał gorszy dzień, czy też był jakiś inny powód, ale takie są fakty... I też trafiłem tam "z polecenia" :evil:
Nie neguje tego, że komuś wyprostowali i był zadowolony, ale mnie nie zachwyciła ich robota. Niewykluczone, że ktoś miał gorszy dzień, czy też był jakiś inny powód, ale takie są fakty... I też trafiłem tam "z polecenia" :evil:
Wiadomo, że to nikogo nie usprawiedliwia :? No nic. Masakra.
Z racji tego że po wpisaniu w szukajkę "prostowanie felg" ten wątek wyświetla się pierwszy z konkretnymi propozycjami tak też skorzystałem z pierwszej polecanej lokalizacji tj: http://www.regeneracjafelg-warszawa.pl/kontakt.html i szczerze mogę ODRADZIĆ.
Pomijam to że musiałem niepotrzebnie jeździć z Ożarowa do Marek z reklamacją.
Odebrałem dziś swoje koło po prostowaniu. Byłem święcie przekonany że jeśli oddaje felgę do prostowania to felgę odbiorę prostą :?
Niestety coś co jest oczywiste, oczywistym nie jest. Po przyjeździe do warsztatu założyłem kółko na wyważarkę. To że było niedoważone z jednej 25g z drugiej 20g to nic ale to że jest dalej krzywa i chodzi na boki przynajmniej 2mm to było za dużo.
Wróciłem znów do Marek. Pracownik zaczął rozbierać koło. Oczywiście musiało mu się omsknąć dzięki czemu w gratisie dostałem nowe wzory na awersie... :twisted: Koło rozebrane, założone na wyważarkę aby zobaczyć co jest nie tak. Wołają mnie i pytanie o co chodzi przecież ta felga jest prosta... Chwila konsternacji z mojej strony bo jak wytłumaczyć niewidomemu o co mi chodzi :shock: Jakoś się udało ale komentarz poleciał coś w stylu: "qźwa czepia się pieprzony pedant". 20min później felga już prawie nie chodzi na boki, teraz chodzi góra-dół :shock: Po tłumaczeniu pracownika że to się lepiej nie da, straciłem nadzieję. Zabrałem kółko bez wyważania.
Wracam do siebie. Wyważenie wychodzi ok ale widać gołym okiem że felga jest dalej krzywa. Dobra, nie mam czasu. Zakładam towar na auto i co widzę? Qźwa, tu mnie szlag trafił. Może nie są to nowe felgi (mają ok 4lat) ale to nie znaczy że można je całkiem zniszczyć... :twisted:
Generalnie na jakiś czas mam dosyć prostowaczy ale następnym razem wypróbuję miejscówkę Kowala
kilka fotek:
porysowanie na rantach, ramionach oraz uszkodzenia przy otworach na śruby za pomocą elektrycznego klucza udarowego (skojarzone po fakcie)
Ja na Instalatorów byłem ostatnio z AMG 18" po sezonie, pogiętymi tak, że jak mi pokazali na wyważarce to się prawie załamałem. Ale dali radę i ja jestem bardzo z ich usług zadowolony.
Wegner Opony Piastów. Orła Białego 3, powołaj się na Darka i będziesz Pan zadowolony. 15 minut jazdy odkąd A2 otworzyli
Z czystym sumieniem mogę odradzić !!!
każdemu kto chce mieć nieporysowane felgi i koła wyważone. Niestety tym razem ucierpiały nowe AEZ Phenix Dodatkowo śruby zabezpieczające traktują udarem aż jęczą na szczęście szybka reakcja uchroniła moje. Gdy odkręcana felga spada na tarczę osłaniającą lub hamulcową to przecież nic się nie stało... :evil:
cena usługi tzn. porysowania i niewyważenia -> 120zł :klnie:
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz