To już z grubsza wiadomo, o co chodzi z tymi prędkościami 200+ :szeroki_usmiech
[O2] wymiana czujników parkowania 02 tył
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyMaru 123, da radę dojść do wewnętrznych- do zewnetrznych nie dojdziesz bez zdejmowaniaByła Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
Komentarz
-
-
Podłącze się pod temat czujników aby nie tworzyć oddzielnego wątku, chociaż moje pytanie dotyczy powiązania czujników cofania z Columbusem.
Wiem że już gdzieś to było ale czy ktoś z Was mógłby mi napisać co należy wymienić i ile to kosztuje żeby Columbus z 2010 roku pokazywał tzw. "obraz z czujników parkowania" w O2 Ambiente z 2008 roku?? Niestety po wrzuceniu wsteka columbus wogóle nie reaguje Jaki części i jaki koszt?? Możecie coś więcej o tym napisać??
Dziękuję
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmpowiązania czujników cofania z Columbusem
ewentualnie wymiana gatewayaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Miałem dziś trochę czasu i zająłem się wymianą czujnika. I tutaj od razu zaznaczę- jeśli padł Wam czujnik skrajny, lewy lub prawy- trzeba zdjąć zderzak bo dojście tam jest niemożliwe. Mi padł tylny lewy środkowy więc miałem trochę łatwiej. Otóż na początku odkręcamy tą czarną dolną osłonę zderzaka (4 torxy). Następnie ją odchylamy i wkładamy rękę do naszego walniętego czujnika. I teraz najtrudniejsze- trzeba go wyjąć z gniazda. Żeby go wyjąć, trzeba delikatnie odgiąć 2 zatrzaski które trzymają czujnik. Jeden zatrzask jest z góry, drugi z dołu. Poniżej macie zdjęcie dla ułatwienia:
Żeby to zrobić trzeba mieć niezwykle sprawną jedną rękę, lub (jeśli się Wam uda, mnie się udało) włożyć dwie ręce i odgiąć równocześnie te zatrzaski i wyciągnąć czujnik. Jak już nam wyjdzie to jesteśmy w domu pozostaje tylko wypiąć z wtyczki, wpiąć nowy i włożyć do gniazda z powrotem. I możemy cieszyć się sprawnym czujnikiem :szeroki_usmiech
Aha, wiele osób twierdzi że bez kanału ani rusz. Ja zrobiłem to na leżąco, a całość zajęła mi jakieś 10 minut :wink:
Mam nadzieję że pomogłem wszystkim, którzy w przyszłości będą mieli z tym problemŻycie to nie je bajka, to je bitwa!
Komentarz
-
-
z tyłu ciężka sprawa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz