misiek^wro, aha, no to rozumiem, nie patrzylem co jest na zaciskach, wieczorem rzucę okiem, ale informacja o większych (od 2.0) mam nadzieje nadal aktualna... ktos moglby potwierdzic wg vin?
dwaokaTUTAJ masz fotki zacisku przy 280mm i 288mm ( nie sugeruj się tarczami chodzi o sam wygląd zacisku ). Z tyłu masz pewnie 255x10mm lub jeśli faktycznie na przodzie są 288 to z tyłu będą zapewne 260x12.
wybaczcie lamerskie porównianie, ale z tego widać, że jednak mam 288 :szeroki_usmiech
w niedziele wracałem z Kielc do Warszawy, dawno takiego syfu na drodze nie widziałem, poszła cała bańka spryskiwacza, a auto jest białe od syfu z drogi...
w niedziele wracałem z Kielc do Warszawy, dawno takiego syfu na drodze nie widziałem, poszła cała bańka spryskiwacza, a auto jest białe od syfu z drogi...
sorki ze odgrzeje kotleta, ale mam do was pytanie o klocki na tył w O2 Combi z 2006 roku 1,9 BXE, dzwoniłem dzis do sklepu i powiedzieli mi ze maja dwa rodzaje ze sprężyna i bez. O co kaman i jak sprawdzić co mam?? niestety mieszkam w bloku a pogoda nie nastraja do grzebania (bo deszcz leje)
, w octavii albo się szybko kończą, albo krzywią, a i hamują sporo słabiej niż na przykład w BKD, ..., ale w BXE hamulce to smiech na sali :?
Może mi nie uwierzysz ale dopiero dziś zaświeciła mi się kontrolka od okładzin 158 tyś przebiegu, sam jestem w szoku i co Ty na to??( dlatego moja wizyta w tym wątku)
Witam
i mam prośbę o sprawdzenie mojego pomysłu dotyczącego zakupu tych klocków hamulcowych - zapaliła mi się dzisiaj kontrolka (silnik 1.6 MPI, MY2010) i coś z tym fantem trzeba będzie zrobić.. nadmienię że tarcze mam niezmieniane od nowości więc chodzi o to tylko czy ten typ będzie pasował..
Z góry dziękuje a odpowiedź.
Pozdrawiam,
Jaroslav92525
----------------------- VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
To i ja się podłączę. Czy do O2 FL z 1.8 TSI CDAA klocki są do tarcz 288? Czy ma znaczenie, że mam wersję kombi? Czy ktoś mógłby napisać jaki to jest numer katalogowy dla klocków dla ww. O2 ? Na aukcjach piszą często, że dane klocki pasują do O2 od 2004 i tyle ale widzę, że w zależności od silnika są rożne.
granacik, tak, powinieneś mieć tarcze 288mm, a klocki w takim kształcie/rozmiarze jak podał Jaroslav92525 w swoim pierwszym linku ( nie koniecznie konkretnie te z linku ).
Wątek na forum w tym temacie mocno zakurzony, ale zawsze warto spróbować:
1. Czy orientujecie się jakiej firmy/marki tarcze i klocki wkładała Skoda do O II FL (2009r. pr., 1,6 MPi)
2. Czy ktoś ostatnio wymieniał klocki hamulcowe z przodu (lub komplet z tarczami) w OII FL?
3. Coś szczególnego polecacie?
Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa
Komentarz