Dzięki za spotkanko :diabelski_usmiech
[O2] Klocki hamulcowe na przód
Zwiń
X
-
[O2] Klocki hamulcowe na przód
Pytanie jak w temacie. W piątek w mojej 0II zapaliła mi się zółta kontrolka "okładziny" wiec musze zrobic wymiane (w sobote nie swieciła ale dziś znów sie zapliła. Juz podczas wymiany na koła zimowe "wulkanizator" zwórcił mi uwage na liche klocki na przodzie. Ile mniej wiecej mozna jeszcze przejechac?Przebieg auta w tej chwli to 54 tys km. Wiec w/g mnie chyba troszku za wczesnie sie klocki konczą... (nie jezdze non stop po mieście)? Przy jakim przebiegu wymienialiscie klocki> Jakie kupic? Cenowo jako to wyglada?
Mógły ktos w/g etki sprawdzic nr kat. ori klocków? Octavia II 2007 rok mod. 2008 silnik 1,9 tdi
[ Dodano: Pon 15 Mar, 10 01:47 ]
http://www.allegro.pl/item942617848_...olf_v_org.html czy te klocki podejdą? Warto je kupic?
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os54 tys km.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: Jakie polecacie klocki hamulcowe na przód
Zamieszczone przez piotrek_osIle mniej wiecej mozna jeszcze przejechac?
a co do 'co kupic' to jest osobny watek i ilu uzytkownikow tyle opinii.
ten 'Skodexim' dziala juz jakis czas i lipy raczej nie sprzedajakazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osIle mniej wiecej mozna jeszcze przejechac?
Zamieszczone przez piotrek_osPrzebieg auta w tej chwli to 54 tys km
Zamieszczone przez piotrek_osJakie kupic?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shado
EBC Green Stuff są całkiem fajne. Używałem ich poprzednio w Cordobie do ori tarcz, używałem też w OII z ori tarczami i nadal je mam ale w połączeniu z tarczami EBC Ultimax ( nacinane ). Generalnie są to dosyć "wytrzymałe" klocki, raczej twardsze od oryginalnych, i przynajmniej u mnie przy delikatnym hamowaniu potrafiły popiskiwać. Ogólnie jako bardzo dobry zamiennik serii jak najbardziej OK.
EBC Red Stuff to już lekko "torowe" klocki. Nadają się oczywiście do cywilnych aut, ale trzeba pamiętać, że wymagają rozgrzania, aby uzyskać swoją skuteczność hamowania ( podobno wystarcza do tego kilka mocniejszych hamowań ). Generalnie są bardziej miękkie od Green Stuff i lepiej współpracują ze sportowymi tarczami ( nacinanymi/nawiercanymi ).
Ja póki co mam EBC GS + tarcze Ultimax, ale, mimo zapewnień producenta, okazało się to średnim połączeniem, bo GS są za twarde i tarcze szybko się wichrują. Następnym razem do tej tarczy spróbuje Red Stuff i zobaczymy jak będzie ( choć po głowie chodzi mi jeszcze zestawik Brembo Oro + Ferodo DSP).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Przejechalem 40 tysięcy na tarczach EBC nawiercanych + EBC Green Stuff, pozniej samochod sprzedalem i nie wiem jak spisuja sie u nowego wlasciciela.
Cena pelnego zestawu: tyl/przod+klocki okolo 400 eur. Samochod mial 140KM i przejechal 180kkm kiedy zmienialem heble.
Moge je polecic kazdemu jako zamiennik, pod warunkiem, ze piasty nie maja bicia ponad norme - dobry mechanik powinien to sprawdzic przez zalozeniem nowych tarcz. Klocek troche pylil sie na felge, ale mozna usunac nalot dobrym plynem do czyszczenia.
Nie wiem jakiej jakosci produkty oferuje EBC na Polske. Na poprzednim forum pare osob narzekalo na jakosc takiego zestawu, a inni byli bardzo zadowoleni. W poprzednim kraju, gdzie mieszkalem, firma EBC miala bardzo dobra renome i takie zestawy byly stosowane w amatorskich rajdach samochodowych i to za kazdym razem z dobrym skutkiem.
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez szkodahttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=495609&sid=b68bfa32283189ed560dc27 d441dcc25#495609
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
http://www.allegro.pl/item945935984_..._oryginal.html tu niby do 0II ori i inny nr katalogowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadopiotrek_os, W opisie aukcji jest podany numer 1K0698151A ale na zdjęciach jest 1K0698151G :szeroki_usmiech
Zauważ,że klocki z literką G i J(chyba) nie występują w ETCE.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz