jaki dywaniki gumowe do Octavii II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Zamieszczone przez Ziomal
    To mi się podoba, jest moc jest i wygląd i nic więcej nie potrzeba
    więc zajmij się mocą na początek i będzie git
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam. Jakie polecacie dywaniki gumowe do OCtavii II:

http://moto.allegro.pl/item960719922...ienka_stp.html czy petexa:
    http://moto.allegro.pl/item951377519...ctavia_ii.html czy może rigumu: http://moto.allegro.pl/item936166039...ii_2_2004.html dzięki za po podpowiedzi

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Kup oryginalne i nie kombinuj . Oryginalne sa idealnie dociete, mają orazu stopery i sprawują się bardzo dobrze. Nie ma sensu pchać sie w jakieś badziewie.
      Czarny Elegance

Komentarz

• 2pac
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1476
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ja od 2 lat (30tys km) mam takie jak na fotkach ponizej, zero przetarc ani zadnych oznak zuzycia, po wyczyszczeniu moglbym je sprzedac jako nowki

ogromne plusy ->
        :arrow: wysokie 'korytko" wiec nic nie wylewa sie na wykladzine, nawet po sporym odtajaniu sniegu z butow/spodni
        :arrow: zabki od spodu nie pozwalajace sie poruszac po wykladzinie
        :arrow: duza wytrzymalosc dywanikow
        :arrow: bardzo dobre dopasowanie

oto dywanik kierowcy

wierzch

spod

kupilem je od gostka z allegro
        widze ze po 2 latach dalej ma je w ofercie

mozna spokojnie odebrac w ktoryms ze sklepow stacjonarnych

polecam je do O1, i proponuje zapytac czy ma do O2
        President Johnny II + President Florida/ ML-145
        O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
        OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• wkowal10
          Ambiente
          • 2007
          • 237

A oryginalne to jakie?

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

A oryginalne to jakie?
            Oryginalne Skodowskie z ASO.
            Czarny Elegance

Komentarz

• wkowal10
              Ambiente
              • 2007
              • 237

To zrób zdjęcie i pokaż jakie masz z ASO!

Komentarz

• maxpaynemm
                RS
                • 2008
                • 1764
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: jaki dywaniki gumowe do Octavii II

Zamieszczone przez wkowal10
                Witam. Jakie polecacie dywaniki gumowe do OCtavii II:

http://moto.allegro.pl/item960719922...ienka_stp.html czy petexa:
                Szajs jakich mało :evil:

http://moto.allegro.pl/item951377519_petex_seat_leon_ii_toledo_iii_altea_ octavia_ii.html czy może rigumu: http://moto.allegro.pl/item936166039...ii_2_2004.html dzięki za po podpowiedzi
                Nieznam :|

Ja polecam dywaniki firmy REZAW - SUPER!!

ps. są na allegro
                Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

To zrób zdjęcie i pokaż jakie masz z ASO!
                  Te ostatnie na samym dole (DCC 600 001A), tylko moje są czarne:

P>S.
                  Opisane są jako gumowo-tekstylne ale one są po prostu gumowe !!
                  Czarny Elegance

Komentarz

• ufo
                    L&K
                    • 2008
                    • 1475
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

ja mam oryginały z ASO /za darmo, że się tak wyrażę/, drugi rok, żadnych problemów. polecam :wink:

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Ja tez mam ori i sa wiele lepsze niz ori do OI. Po prawie 5 latach i 114kkm nie widac zadnych sladow zuzycia po nich, co w tych co mialem w OI bylo duzo bardziej zaznaczone.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• pepiczek
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 146

Dlaczego pisze ktos ze petex sa szajsowate?

Wlasnie szukam do O1 (sie podczepie) i zastanawiam sie nad ZPV i REZAW-PLAST, mat-gum (chyba bo dokladnie nie powiem) mialem w innym aucie, wygladaly podobnie (wzor przetloczen) i byly do kitu, szybko sie przetarly pod pieta, widac bylo cholernie wbity brud - dywanik sie jakby od nich wycieral tez, duzo rysek itd.

Teraz chce kupic cos markowego... polecane wyzej schonki odpadaja - beznadziejny wzor ;-) i czarne (O1 ma szara tapcierke no i na czarnych dywanach brud widac znacznie bardziej!)

REZAW PLAST do O1 (polskie ale teraz reklamują w TV by kupowac nasze bo dobre...)

albo

ZPV do O1 (czeskie, tutaj jest ich strona. Na dodatek jak widac robia oryginalne dywaniki dla skody, nawet idetyczne co ASO sprzedaje sa na fotce! A o tych roznie ludzie pisza - ze sie strzepia np. Wiec juz mam mieszane uczucia do ZPV hmm. Na ich stronie nie ma dzialow z dedykowanymi dywanikami dla roznych marek wiec kurcze nie wiem sam! )

Sa szare oba (rezaw jasniejsze) ale nie wiem czy Rezaw bedzie idealnie przylegac z tymi swoimi duzymi burtami do podlogi, chce by to wygladalo na spasowane idealnie.

Rezaw-Plast maja wade wg mnie - moze zbyt duze burty i brak przetloczen czyli malych komor gdzie woda siedzi! Wszystko scieknie zaraz na dol (w O1 pod okolice fotela) i bedzie tam siedziec, w sumie chyba lepiej jak woda sie zbiera rownomiernie w malych komorach na wiekszej powierzchni?

Oryginalne do O1 (z ASO) to jakie sa? Macie fotki? I naprawde taki szajs? A cena?

Duzo szukalem i wybor zawezilem do tych dwoch marek natomiast co do jakosci produktu tego juz nie wiem.

Jestem z Wroclawia i nie moge namierzyc firmy gdzie bedzie mozna takie dywaniki zobaczyc w realu.... eh
                        +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

• fuego_2007
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 230
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Rezaw Plast mam od roku, rant 3 cm kolor czarny nie śmierdzą i pasują jak ulał. Zero kaszany mate bagażnika też mam od nich i to samo pełen pozytyw.

Komentarz

• pepiczek
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 146

Zamieszczone przez fuego_2007
                            Rezaw Plast mam od roku, rant 3 cm kolor czarny nie śmierdzą i pasują jak ulał. Zero kaszany mate bagażnika też mam od nich i to samo pełen pozytyw.
                            A nie uwazasz ze ten mini rant w miejscu zatrzasku (patrzac na zdjecie) w Rezawach to smiech? Ja nie mam oryginalnie bolcow - stoperow, ale bym sobie dodal uniwersalne i wszystkie dywaniki mnie przerazaja - mikro rant w miejscu gdzie ma byc stoper i DZIURA z kawalkiem plastiku przeciez!

To smiech, woda wycieknie taka droga i pieknie wsiaknie w tapcierke (suszysz to pozniej tygodniami). Rant powinien byc na 1cm a w srodku miejsce na zatrzask, to by mialo sens :-( Wiec chyba nie bede stosowal stoperow a ufam ze sa tak dobrze dopasowane (REZAW) ze sie same przesuwac latwo nie beda. Podobno te REZAW sa lekkie - to taka sobie zaleta bo im ciezsze tym sie slabiej beda przesuwac bez stoperow...

Czy REZAW maja takie "kolce" na spodzie by sie lepiej trzymac tapcierki? ->
                            Samo sobie odpowiadam po ogladnieciu tych REZAW - nie, nie maja kolców ale dopasowanie jest bardzo dobre (nie idealne) i sie nie przesuwa. Chyba je kupie, ZPV nie mieli na stanie (choc prowadza) i kolor to dosc ciemny szary, a do O1 przed FL trzeba szare by ladnie wygladało. Stoperow nie montuje bo bedzie przeciekac pewnie

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez pepiczek
                              nawet idetyczne co ASO sprzedaje sa na fotce!
                              Na fotkach które zamieściłeś NIE MA dywaników identycznych ze sprzedawanymi w ASO (no chyba że w którymś ASO ktoś sprzedaje jakieś nieoryginalne dywaniki)
                              Oczywiście mowa o dywaniikach do O II, bo takich dotyczy ten temat.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• sazad
                                RS
                                • 2008
                                • 1531
                                • Rapid Spaceback (NH1)

Zamieszczone przez Big
                                Te ostatnie na samym dole (DCC 600 001A), tylko moje są czarne:
                                Zamieszczone przez Big
                                Kup oryginalne i nie kombinuj
                                Ciekawe jak zimą wylewasz z nich wodę?

ja mam takie o jakie kolega wkowal10 pytał http://moto.allegro.pl/it...nienka_stp.html

W zimę sprawują się super, brzegi wysokie i nie ma problemu, żeby wodę z roztopionego śniegu wylać. Na lato mam ori, ale chyba nie będę ich zakładał. Ich guma jest dość gruba, ale nie sztywna, nie przesuwają się i są dokładnie "docięte" do O2. Nic nie odstaje, nie zagina się.

Jednym słowem ja polecam.
                                Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• heretyk
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 549
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam!

Zawsze kupowalem dywaniki petexa. Ojciec mial je we wszystkich mercedesach fabrycznie i bardzo sie do nich przekonalem. Bylo ich kilka sztuk i byly bardzo wytrzymale. Dla mnie to byla jedna marka dywanikow ktore waro bylo kupowac i polecalem je wszystkei w ciemno. jako ze do swojej O2 rowniez potrzebowalem dywaniki kupilem te petexy z linku powyzej za cene 83 zlotych. Jest to jedyna taka cena na allegro ponizej 110 zl z wysylka. Troche mnie to dziwilo ze sa tansze od calej reszty. Taka dumpingowa cena:-) Doszly i okazaly sie BEZNADZIEJNE. Nie chialem oskarzac sprzedacy o handel podrobkami, bo moze petex obnizyl standard ostatnio. Wygladaja identycznie jak inne petexy z jakimi mialem do czynienia, ale te z tej aukcji sa mega cienkie. Wyladaja jakby mialy przetrzec sie po jednym dniu. Wkurzylem sie i nawet ich nie zalozylem tylko poszedlem do ASO i kupilem Oryginal. Mam mocne przekonanie ze to podrobki i stad ta cena nizsza o kilka zlotych. Jezeli ktos kupowal petexy z innych aukcji (tych powyzej 99PLN) i tez ma wrazenie ze sa kiepskiej jakosci to niech sie wypowie.
                                  Zostały mi czesci, po szkodniku:
                                  VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                                  Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• fuego_2007
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 230
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy REZAW maja takie "kolce" na spodzie by sie lepiej trzymac tapcierki?
                                    Rezaw ma takie mini kolce, wycieraczka się nie przesuwa
                                    To smiech, woda wycieknie taka droga i pieknie wsiaknie w tapcierke
                                    Niewiem jak ty ale ja nie czekam aż wycieraczka napełni się do granic wytrzymałości, poprostu ją wylewam. Dla przewrażliwionych polecam folie pod spód :wink: Tylko kto by się w to bawił :?:

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez sazad
                                      Ciekawe jak zimą wylewasz z nich wodę?
                                      Normalnie, wyjmuję dywanik i otrzepuję. Jesli ktoś poprowadza do tego że na dywaniuku stoi kałuza wody to po co mu dywanik jak nie dba o auto??
                                      POwiem ci kolego, że dodatkowo mam jasnobezową tapicerke eminent Ivory wiec gdyby z tego dywanika cokolwiek wyciekało to orazu było by to widac na oryginalnych jasnobezowych dywanach podłogi, ale nic takiego nie ma miejsca
                                      Dlatego proponuję zakup tych oryginalnych dwyaników bo są bardzo dobrze dopasowane do auta i dodatkowo maja stopery.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• pepiczek
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 146

Zamieszczone przez fuego_2007
                                        Rezaw ma takie mini kolce, wycieraczka się nie przesuwa
                                        Nie ma! Sprawdzalem osobiscie czarne REZAW do O1/GOLF4. Sa gladkie, maja wklęśnięcia od spodu (co jest wytloczeniem w ksztalcie 8-ek widocznym od gory), reszta gladka. Czy te pseudo kolce w innych cos daja tego do konca nie wiem, moje stare gumy z guzkami niewiele pomagaja, dywanik uniwersalny i sie przesuwa latwo. Rezaw pozyczylem ze sklepu, pasowal bdb i przesuwac probowalem reka mocno naciskajac - nie przesuwaly sie bo dobrze dopasowane. Nie probowalem nogami kopac - real test, bo bym ubrudzil a je tylko wypozyczylem do testu. Mysle ze dadza rade, zamowilem je nawet. Robia do O2 takze wiec polecam sprawdzenie. We Wroclawiu namierzylem conajmniej 3 firmy tym handlujace a ceny roznily sie o 50zl miedzy nimi wiec sie oplacalo poszukac :P

Komentarz

• ARobert
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 254
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Kupiłem REZAW-PLAST do OII przed FL i okazuje się, że u mnie bolce do stoperów są w innych miejscach niż przygotowane wytłoczenia w gumie. Wyciąłem dziury i zamontowałem zatrzaski a tu.... zonk. Ciekawe czy były jakieś zmiany ? Teoretycznie przy oryginalnych dywanikach też może być problem z montażem stoperów skoro zmienił się rozstaw. Rezaw-Plast przygotował rozstaw stoperów na około 27cm a u mnie jest 32 i 34 ...nie pamiętam dokładnie po której stronie ile. Warto zmierzyć przed zakupem i montażem.

Komentarz

• se@l
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 169

Podtrzymuję opinię że oryginalne sprawują się bez zarzutów, ponadto są zwyczajnie ładniejsze (przynajmniej te do O2FL, nie wiem czy przed FL były inne).

P.S. Mała przestroga, miałem w drugim aucie 4 dniowe suszenie podłogi bo zostawiłem na zimę na tapicerce dywaniki letnie i na nich zimowe, woda się przedostawała przez cały sezon i pewno gdybym nie zauważył to by mi ładnie zagniło.
                                            Więc polecam sprawdzić co jakiś czas co jest pod gumą gdyż woda nie ma możliwości odparowania.
                                            pozdrawiam Krzysztof

Komentarz

• skoh
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 176

Troche odgrzane, ale lepsze to niż zakładanie tematu. Po przeczytaniu widzę, że macie dobre doświadczenia z dywanikami oryginalnymi. Nie wiem czy teraz produkują je z gorszego materiału, ale w naszej skodzie po 20 tys km dywanik sie przedziurawił w miejscu gdzie trzyma sie piętę przy pedale gazu. Nie wytrzymał nawet roku. Jak dla mnie lipa. :/

Komentarz

• symek-jg
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 33

Moje oryginalne dywaniki w O2FL mają rok, przejechane 21 tyś. km i nadal wyglądają jak nowe...
                                                MILLERS OILS ON BOARD

Komentarz

• wk44
                                                  Classic
                                                  • 2012
                                                  • 9

Problem nie jest w dywanikach , tylko w jakich butach się jeździ . W lakierkach - dywaniki szybciej się niszczą .

Komentarz

Pracuję...