sprawdzenie stanu wtryskow CR / innych spraw przed zakupem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • d00lar
    Rider
    • 2014
    • 366

sprawdzenie stanu wtryskow CR / innych spraw przed zakupem

hey
    przymierzam sie pomału do zakupu OII z 2010/2011 koniecznie już CR
    co za tym idzie chciał bym się dowiedzieć co najlepiej sprawdzić przy zakupie oraz jak sprawdzić (gdzieś czytałem że się da (na podstawie jakichś korekt?)) stan wtrysków ?
    kumpel ma vaga tego hex cana (klona wiadomo) ale podpiąć podepnę się bez problemu , wszelakie logi etc mam obcykane po swoim OI więc wiem jak zrobić, ale jak sprawdzić stan wtrysków pojęcia nie mam
    + jeśli komuś przychodzi na myśl co jeszcze warto odczytać / sprawdzić to także będę wdzięczny za info
    pozdro!
    czipek by me >140 kucy
    OI by d00lar http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87010
  • himi
    L&K
    • 2013
    • 1115
    • Octavia II (1Z3)
    • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Trzeba to umieć nie tylko odczytać, ale i zinterpretować. Dawki oraz ciśnienia. Kiedyś to opisywałem na forum. Zwykle w okolicy powinni być ludzie, którzy umieją to zrobić - odpłatnie.. Skąd jesteś? Poszukaj ogłoszeń o diagnostyce, zadzwoń., zapytaj. Za free nikt nie będzie robił takich analiz, np. diagnostyka wtrysków w Bosch Gładysek w Krk to od 350 zł więc miej świadomość, że nawet połowa tej ceny to atrakcyjna oferta u kogoś ogarniętego z VCDS. Podstawowa diagnostyka w Bosch jest niczym innym jak odczytem i interpretacją dawek i ciśnień w określonych momentach pracy silnika. To jest WIEDZA, która niestety ma wg mnie swoją wartość. Sam kabelek to za mało.
    Ostatnio edytowany przez himi; 31983.

Komentarz

Pracuję...