Witam
Szukałem na forum ale nie znalazłem.
Octavia jak pod avatarem
Zbliża się czas wymiany klocków oraz tarcz z tyłu.
Za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć jaki rozmiar tarcz posiadam w swoim aucie (znaczy się wlepa z bagażnika / książka serwisowa) nic mi nie mówią nawet po rozszyfrowaniu.
Czy na przodzie siedzą tarcze 280mm a z tyłu 256mm ?
Możliwe że w przeciągu kilku miesięcy będę chciał je wymienić.
To samo tyczy się klocków hamulcowych, jaka jest ich wysokość/szerokość
Co myślicie o zestawie tarcz oraz klocków firmy Hella ?
"Zaprzyjaźniony" mechanik właśnie polecał abym takowe zakupił (niby dobre)
Aktualnie mam założone klocki na tył (jeśli się nie mylę firmy ATE/TRW) wytrzymały rok, zrobione ~10kkm.
Mechanik przy okazji zakładania odbojów oraz osłon amortyzatora widział jak wyglądają hamulce i proponował właśnie zrobić porządek z tyłem (z reszto sam widziałem że to nie wygląda za ciekawie)
Co byście polecili za "rozsądne pieniądze" tylko nie ATE oraz TRW![Uśmiech](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies/smile.png)
Dziękuję.
Szukałem na forum ale nie znalazłem.
Octavia jak pod avatarem
Zbliża się czas wymiany klocków oraz tarcz z tyłu.
Za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć jaki rozmiar tarcz posiadam w swoim aucie (znaczy się wlepa z bagażnika / książka serwisowa) nic mi nie mówią nawet po rozszyfrowaniu.
Czy na przodzie siedzą tarcze 280mm a z tyłu 256mm ?
Możliwe że w przeciągu kilku miesięcy będę chciał je wymienić.
To samo tyczy się klocków hamulcowych, jaka jest ich wysokość/szerokość
Co myślicie o zestawie tarcz oraz klocków firmy Hella ?
"Zaprzyjaźniony" mechanik właśnie polecał abym takowe zakupił (niby dobre)
Aktualnie mam założone klocki na tył (jeśli się nie mylę firmy ATE/TRW) wytrzymały rok, zrobione ~10kkm.
Mechanik przy okazji zakładania odbojów oraz osłon amortyzatora widział jak wyglądają hamulce i proponował właśnie zrobić porządek z tyłem (z reszto sam widziałem że to nie wygląda za ciekawie)
Co byście polecili za "rozsądne pieniądze" tylko nie ATE oraz TRW
![Uśmiech](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies/smile.png)
Dziękuję.
Komentarz