Chciałem wymienić żarówkę do jazdy dziennej i pojawił się nieoczekiwany problem. Zaślepka przy kratce zderzaka, którą trzeba wyjąć, żeby dostać się do lampy. Nie wiem jak wyjąć, mocuję się z nią na wszystkie strony. Opis z instrukcji nic nie daje, jakieś zdjęcia i filmik z youtuba też nieiwele wyjaśniają. Pojechałem do elektromechanika, który na poczekaniu błyskawicznie wymienia żarówki. Też poległ na tej kratce. Jak zaczął kombinować z podważeniem śrubokrętem to podziękowałem. Ratujcie bo skończę w ASO.
Wymiana żarówki światła dzienne
Zwiń
X
-
Kratkę wyciąga się rękami metodą SIŁOWĄ wg instrukcji lub filmów na youtubie, żadnych narzędzi nie potrzeba. Dobrze jest zaciągnąć hamulec ręczny i mieć trochę przestrzeni za sobą w razie odrzutu do tyłu z kratką w ręku. Tam się nie ma co urwać a ciężkie zawsze jest pierwsze wyciąganie kratki. Można ewentualnie przeciągnąć jakiś kabel/taśmę czy coś podobnego przez kratkę (jest tam otwór) i w ten sposób wyszarpać.
Można też wyciągnąć lampę bez wyjmowania kratki, trzeba w tym celu włożyć np. tępo zakończony nóż w szczelinę przy lampie od strony kratki, odblokować zaczep lampy i w ten sposób ją wyciągnąć.
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
-
-
Też nie mogę wyciągnąć tej p*** kratki, od prób wyszarpania aż mnie palce bolały. Natomiast patent z kartą zadziałał... prawie, tj. wyciągnięcie reflektora spoko, natomiast przy ponownym zakładaniu nie chce wskoczyć zaczep od strony rejestracji. Próbowałem wpychać, pukać pięścią -- nic. Da się co prawda z takim nieco luźnym reflektorem jeździć ale to jest słabe.
Inżynier Skody, który wymyślił ten durny patent z plastikowymi zaczepami powinien się smażyć w piekle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisPolecam żarówki poniżej + oczywiście kasowniki
Komentarz
-
-
-
aryziomex Artur mógłbym wyłączyć zimną diagnozę, ale po co?
Jak wiesz w O2 FL jest to możliwe tylko Vag Can Pro.
Komentarz
-
-
gradek aby nie wrzucać rezystorów (kasowników) które i tak nie pokazują czy jest LED walnięty czy nie, a co do kodowania u mnie zostało to załatwione VCDS'em (ale nie jest to zbyt mądre )
Komentarz
-
Komentarz