Sprężyny tył...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Sprężyny tył...

Właśnie się okazało że mam pęknięta sprężynę z tyłu. Muszę oczywiście wymienić dwie sztuki. Szukam jakiejś odpowiedniej i niedrogiej. Widzę że ceny są już od ok 50zl do ok 160zl za sztukę oczywiscie. Widzę są są tzw "wzmocnione" i pozostałe (zwykle). Czy warto brać te wzmocnione?
    Sugerować się jakaś marka? Upatrzyłem sobie takie wzmacniane za 75zl/szt. na allegro firmy Jamex. Lub Kayaba w cenie 95zl/szt. ale te już nie są chyba wzmacniane.
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
  • endryu
    RS
    • 2006
    • 3777
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Daj spokój. Przejrzyj
    Jest piękny wątek o sprężynach do O II
    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
    =================================================

Komentarz

• voltar
      L&K
      • 2009
      • 1107
      • Octavia II (1Z3)
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Ja założyłem szwedzkie Lesjofors za 148 PLN/ szt. w Norauto. Pewnie jak sam kupisz będzie poniżej 100 PLN.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• strazakp
        Elegance
        • 2008
        • 819
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przejrzałem z grubsza ten wątek resortowy (za dużo tego) i widzę że bardzo często pojawiają się sprężyny właśnie Lesjofors. Podobno są to jakieś wzmacniane. Dziś będę sam wymieniał koła na zimowe i spróbować zobaczyć gdzie i jak dokładnie mam uszkodzona ta sprężynę.
        Wczoraj w trakcie innych napraw mechanik właśnie znalazł pęknięcie sprężyny i tuleje wahaczy przednich. Nie pokazali mi tego a jedynie poinformowali przy płatności za zleconą usługę. Muszę sam zobaczyć zanim się zdecyduje.
        Mam do wymiany dwie tuleje wahaczy przednich (tuleje chyba te tylne) oraz dwie sprężyny i w sumie obliczyli mi to za 980zl. Mam nadzieję że kupując części sam i oddając do innego warsztatu zaoszczędzę jakieś 200-300zl.
        strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
        Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

Pracuję...